Ülkeyi karıştıracak suikast planı!

Ergenekon tuzak üstüne tuzak kurdu. Amacı darbe için şartları hazırlamaktı.

Ülkeyi karıştıracak suikast planı!

Savcılık makamı, Türkiye'yi ahtapot gibi saran örgütün 17 korkunç planını tek tek sıraladı.

Asrın davasında savcılık makamı, Ergenekon'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Yargıtay Eski Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya, Emekli Orgenerel Yaşar Büyükanıt'tan azınlık liderlerine suikast planladığına dikkat çekti. 

Mütaalaya giren belgelerden biri Yaşar Büyükanıt'la ilgili. İşçi Partisi'nden çıkan bir CD'de iddiaya göre, Büyükanıt hakkında eylem planı vardı. O dönem Kara Kuvvetleri Komutanı olan Büyükanıt, 
İzmir-Balıkesir seyahati sırasında Ergenekon tarafından öldürülecekti.

Yargı mensupları da Ergenekon'un hedefindeydi. AK Parti'ye kapatma davası açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya iddiaya göre Ergenekon'un ölüm listesindeydi. Yargıtay'ın krokisinin yer aldığı belge de yine İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda ele geçirildi.

Ergenekon darbeye giden yolda Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'u da  öldürmeyi planlıyordu. Orhan Pamuk'un davayı sulandırmak isteyenlere cevabı çok sert olmuştu. 

"Herkes bu Ergenekon konusunu siyasileştirmek istiyor. Bir yanda katiller var, ben ikna oldum, bu katiller beni de öldürmek istemişti çünkü."

İddia edilen ETÖ bütün unsurlarıyla ülkenin darbeye sürüklenmesi için çalıştı. Alevi kanaat önderleri, azınlık liderleri Ergenekon'un hedefindeydi. Alevi- Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ile Genel Sekreter Kazım Genç'e suikast planları hazırlandı. 

Başbakan Erdoğan örgütün ölüm listesinde en başta bulunuyordu. Ergenekon sanığı Emekli Yarbay Mustafa Dönmez'den Erdoğan'ın evinin krokisi çıktı. Bir başka krokiden yola çıkılarak da Zir Vadisi'nde Ergenekon Terör Örgütü'nün en büyük cephaneliğine ulaşıldı.

Savcılığın elindeki en önemli delilerin başında sanıkların inkar edemediği darbe planları var. Yakamoz, Eldiven, Ayışığı onların başında. O darbe planlarında cuntanın ülkenin açık cezaevine çevrilmesi, darbeye karşı çıkan komutanların derdest edilip zindanlara atılması, askeri müdahaleye engel olmak isteyen siyasilerin tutuklanması emrediliyor.

Ve Millete Komplo Belgesi. Gerçek olduğu tescillenen planda, cuntacılar, masum insanları nasıl tutuklayacaklarını, demokrasiyi hangi yollarla yıkacaklarını anlatıyorlar.
<< Önceki Haber Ülkeyi karıştıracak suikast planı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER