Yeni hafriyat alanları kaçak dökümün önüne

Yeni hafriyat alanları kaçak dökümün önüne geçiyor


KOCAELİ (A.A) - Kaçak hafriyat dökümünün önüne geçmek için çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni hafriyat alanları oluşturuyor.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şehir genelinde açılan yeni hafriyat alanları ile toprak ve moloz yığınlarının uygunsuz şekilde boş alanlara dökülmesinin önüne geçildiği bildirildi.
     Çalışma kapsamında Gebze Pelitli köyü, Derince Çınarlı mevkisi, Kandıra Doğancılı köyü ve İzmit Sepetçi köyünde yeni hafriyat alanları açıldığı ifade edildi.
     Açıklamada, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğünün yaptığı inceleme sonucunda, doğal yapısı bozulmuş alanların tespit edilerek, projelendirme ve izin sürecinin ardından hafriyat ve inşaat atıklarıyla doldurularak rekreasyon çalışması ile park alanına dönüştürüldüğü belirtildi.
     Büyükşehir Belediyesi kontrolünde yapılan hafriyat düküm sahalarında işe yarayan malzemelerin ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlandığı kaydedildi.
    
     -Havadan, karadan ve uydudan denetleniyor-
    
     Sıkı denetim ve kaçak hafriyat dökenlere ağır yaptırımlar uygulayan Büyükşehir Belediyesi, havadan, karadan ve uydudan denetim gerçekleştiriyor.
     2012 yılında kaçak hafriyat dökümüne 2 milyon 116 bin 479 TL ceza kesildi. Denetimler ve kesilen cezalar sonucunda, her yıl kaçak hafriyat oranında azalma olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yeni hafriyat alanları kaçak dökümün önüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER