Yerli tramvay İpekböceği raya indi

Yerli tramvay İpekböceği raya indi -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Hayallerimiz gerçek oldu. Bursada üretilen tramvay artık raylarda


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim çalışmaları devam eden ilk yerli tramvay İpekböceğinin raya indiğini belirterek, Hayallerimiz gerçek oldu. Bursada üretilen tramvay artık raylarda dedi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye öncülüğünde Bursada üretilen ve İpekböceği görünümlü olarak tasarımı yapılan ilk yerli tramvay, Burulaş atölyesine getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Durmazlar tarafından üretimi yapılan tramvayda test sürüşü yaptı.
     Altepe, Bursanın adını dünya çapında duyuracak ciddi bir başarıya imza attığını ifade ederek, Seçim sürecinde verdiğimiz sözü tuttuk ve Bursalı sanayicilerimizle ilk yerli tramvayı ürettik. Hayallerimiz gerçek oldu. Bursada üretilen tramvay artık raylarda diye konuştu.
     Bursa sanayisinin üretim hedefinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Altepe, İpekböceği raya indi. Bursa ve Türkiye için çok önemli bir durum. Bugüne kadar çok büyük paralarla yurt dışından satın aldığımız araçlar artık Bursada üretilecek. Bu ilk yerli aracın tüm mekanik, elektronik ve yönetim sistemi, tümüyle Bursanın üretimi. İlk defa kendi patentimizle, kendi markamızla bir aracın üretimini yaptık dedi.
     Bursanın her konuda marka olmasını hedeflediklerini bildiren Altepe, raya indirilen ilk aracın modern, dünya standartlarında ve Avrupa kalitesinin üzerinde bir yapıda dizayn edildiğini söyledi.
     Altepe, araçların üretimine devam edildiğini de belirterek, Hedefimiz, bu araçların yurt dışında da satılması ve trilyonların Türkiyenin kasasına girmesidir. Seçim sürecinde verdiğimiz sözü tuttuk, görevimizi yerine getirmenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz ifadelerini kullandı.
     İtalyan ve Alman mühendislerin de kontrol ettiği ilk yerli vagonun test sürüşlerinin başladığını anlatan Altepe, şunları kaydetti:
     Bursa, büyük bir hamle yaptı. Dünya markalarının bundan böyle Bursada üretim yapmasını hedefliyoruz. Taşeron değil, marka üretim yapalım istiyoruz. Bu araç sadece Bursanın değil, Türkiyenin gururu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Bursa ziyaretinde ilk yerli aracın sürüşünü de gerçekleştireceğiz.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yerli tramvay İpekböceği raya indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER