AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: -Allaha çok şükür bugün çok spesifik konular hariç artık Adıyamanda büyük oranda insanımızı tedavi ve teşhis imkanına kavuştuk


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda ilk kez gerçekleştirilen operasyonla, bir hastanın tıkanan kalp damarı açıldı.
     Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde kalp hastası Halil Gelire yapılan operasyon dolayısıyla tören düzenlendi. Burada bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyamanda bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Adıyamanda, üniversitenin ardından tıp fakültesi hastanesinin de kurulduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:
     Allaha şükür bugün burada Adıyaman gibi bir yerde anjiyo yapılabiliyor. Bir akciğer ameliyatını gerçekleştirebiliyoruz. Adıyamanda sağlık alanında gelinen noktada geçmişle bugün kıyaslanamayacak kadar farklı. Geçmişte en ufak bir düşme vakası bile Malatya, Kahramanmaraş veya Gaziantepe sevk ediliyordu. Bazı hastalar hayatını kaybediyordu. Gittiği yerlerde hem hastalar hem de hasta sahipleri çok büyük sıkıntılar yaşardı. Hem maddi sıkıntılar hem de manevi sıkıntılar yaşarlardı. Allaha çok şükür bugün çok spesifik konular hariç artık Adıyamanda büyük oranda insanımızı tedavi ve teşhis imkanına kavuştuk. Hastanemiz artık tam kapasite hizmet vermeye başlayacak.
     Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de Adıyamanda ilk anjiyonun yapılmasının kent için heyecan verici bir durum olduğunu kaydetti.
     Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise 10 yıl öncesinde böyle bir operasyonun yapılacağını hayal bile etmediklerini, şu anda hayal edemedikleri günleri yaşadıklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Sami Özgür ile anjiyo olan Halil Geliri ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti.
    
     -Çelikhan ziyareti-
    
     AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve beraberindekiler, Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdevireni de ziyaret etti.
     Kaymakam Dağdevirenden yapılan çalışmalar ve hazırlanan projelere ilişkin bilgi alan Aydın, Cumhuriyet Meydanında Çelikhanlılarla bir araya geldi.
     Çelikhanlılara toplu konut müjdesi veren Aydın, konutlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade ederek, Konutların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Aydın, önümüzdeki 5 yıl içinde Çelikhanın cazibe merkezi olacağına inandığını belirterek, bunun için çalıştıklarını kaydetti.
     Yıkılan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arazisine 5 derslikli ana okulu yapıldığını, imam hatip lisesi konusunda son aşamaya gelindiğini dile getiren Aydın, İnşallah önümüzdeki günlerde bunun da müjdesini vereceğiz. Çelikhan-Sürgü arası 17 kilometrelik yol genel müdürlük tarafından programa alınmıştır. Bunun da müjdesini buradan vermiş olayım diye konuştu.
     Aydın, Devlet Su İşlerinin Çelikhanın 4 büyük deresini ıslah etmek için yaptığı çalışmalarla içme suyu sorununun çözüldüğünü, Çat Barajı üzerindeki yüzen adaların turizme kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.
     Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren ise çalışmaları dolayısıyla Başkanvekili Aydına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER