Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Adıgüzel:

Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Adıgüzel: Son verilere göre ülkemizde hala 500 bin uyuşturucu bağımlısı var


KAYSERİ (A.A) - Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, son verilere göre Türkiyede hala 500 bin uyuşturucu bağımlısının olduğunu söyledi.
     Adıgüzel, Yeşilay Haftası dolayısıyla cemiyet binasında düzenlediği toplantıda, Türkiyenin bulunduğu konum itibariyle zehir tacirlerinin önemli geçiş güzergahlarından biri olduğunu belirtti.
     Uyuşturucu kullanımına başlangıç yaşının 14e kadar düştüğüne dikkat çeken Adıgüzel, Sigara bağımlılığına yönelik önemli gelişmeler sağlanıyor. Maalesef gençlerimiz buna rağmen her geçen gün bu alışkanlığın tesirine kapılıyor. Her gün yüzlerce insan sadece sigara yüzünden ölümcül hastalıklara yakalanıyor dedi.
     Yeşilay Cemiyetinin çalışmalarına da değinen Adıgüzel, şöyle devam etti:
     Cemiyetimiz Felaketten önce sloganı ile çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü bağımlılıktan uzak kalmasının sağlamaya çalışıyor. Yapılan araştırmalarda, alkol sadece kişinin bedenine zarar vermekle kalmıyor, bunun yanı sıra toplumsal huzuru da zedeliyor. Bugün bir çok suçun alkollü iken işlendiğine şahit olmaktayız. Yeşilaycı olmak sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddeleri kullanmamaktan ibaret değil. Yeşilaycı olmak başkaları için de bir şeyler yapmaktır.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk / Esma Aygün
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Adıgüzel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER