TBMM İdare Amiri ve AK Parti

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Uslu: İhracat rakamlarından görüleceği üzere, ülkemizin kalkınmasındaki artıştan Çorum da faydalanmaktadır


ÇORUM (A.A) - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, İhracat rakamlarından görüleceği üzere ülkemizin kalkınmasındaki artıştan Çorum da faydalanmaktadır dedi.
     Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verilerine göre, Türkiyeden 2013 yılı Ocak ayında, bir önceki döneme göre yüzde 11,2lik artışla 11 milyar 509 milyon dolar ihracat yapıldığını belirtti.
     Çorumdan 2012 yılında yapılan 48 milyon 635 bin dolarlık ihracatın rekor olduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti:
     Tabi bu sadece Çorum Gümrük Müdürlüğü çıkışlı ihracatımızın resmi rakamıdır. Ankara, İstanbul ve Samsun gümrüklerinden de gerçekleşen ihracatlarımızı da dahil edersek, yıllık 100 milyon dolardan fazla ihracat yapmaktayız. Ocak ayında gerçekleşen ihracatımızın, rekor kırdığımız 2012 yılı Ocak ayının üzerinde gerçekleşmiş olması da son derece sevindiricidir. İhracat rakamlarından görüleceği üzere ülkemizin kalkınmasındaki artıştan Çorum da faydalanmaktadır.
     İhracat artışında devlet desteklerinin de büyük payı bulunduğunu dile getiren Uslu, kentte 2005-2012 yıllarında yatırımcılara yaklaşık 206 milyon lira hazine prim desteği sağlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber TBMM İdare Amiri ve AK Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER