Yeşilovada 10 büyükbaş hayvan telef oldu

Yeşilovada 10 büyükbaş hayvan telef oldu


BURDUR (A.A) - Yeşilovaya bağlı Bedirli köyündeki bir ahırda 10 büyükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi.
     Köyde hayvan yetiştiricilik işiyle uğraşan Muhammet Ersoyun ahırında bulunan 28 büyükbaş hayvandan 10u, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı telef oldu, 3ü ise tedavi ediliyor.
     Ersoy, yaptığı açıklamada, hayvanları için bir kamyon saman satın aldığını, hayvanlarının bu samandan yedikten sonra hastalandıklarını belirterek, veterinerin müdahalesine rağmen 10 hayvanı kurtaramadıklarını anlattı.
     Hayvanlarının samana karışan yabancı bir maddeden zehirlenmiş olabileceğini ifade eden Ersoy, tahlil yapılması için Yeşilova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine haber verdiğini bildirdi.
     Yeşilova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Sarıkaş, olayla ilgili inceleme başlattıklarını kaydederek, Personelimiz ölen hayvanlardan numuneler alarak ilaç kalıntısı muayenesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının il laboratuvarına, diğer tetkikler için Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdi dedi.
     Konuyla ilgili laboratuvar sonuçları çıktıktan sonra değerlendirme yapabileceklerini dile getiren Sarıkaş, görevli ekiplerin Bedirli ve çevre köylerde vatandaşlara uyarılar yaptıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeşilovada 10 büyükbaş hayvan telef oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER