Yeşiltepe Eğitim Derneği, Yeşiltepe Mahallesindeki eğitim

Yeşiltepe Eğitim Derneği, Yeşiltepe Mahallesindeki eğitim sorunlarını inceledi -Dernek üyesi heyetin incelemesi sonucu, mahallede bine yakın öğrencinin kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye ihtiyacı bulunduğu belirlendi


MALATYA (A.A) - Yeşiltepe Eğitim Derneği, Yeşiltepe Mahallesinde bine yakın öğrencinin kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye ürünlerine ihtiyacı olduğunu belirledi.
     Yeşiltepe Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Özpolat, yaptığı yazılı açıklamada, dernek yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetin, Yeşiltepe Lisesi, Yeşiltepe Ahmet Parlak İlkokulu, Yeşiltepe Ahmet Parlak İlkokulu, 13 Şubat İlköğretim Okulu, 13 Şubat İmam Hatip Ortaokulu, Yaşar Öncan İlköğretim okulu, Yaşar Öncan Ortaokulu, İMKB Meslek Lisesi ve Atatürk Sağlık Meslek Liselerini kapsayan geniş çaplı bir araştırma ve inceleme başlattığını belirtti.
     İncelemelerde önemli eksiklikler tespit ettiklerini ifade eden Özpolat, Yeşiltepe Mahallesinde yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Okulların eğitim için fiziki şartlarının yetersiz olduğu konusunda ciddi endişelere kapıldıklarını vurgulayan Özpolat, Okul idarecilerimizin üstün hizmet ve fedakarlık anlayışıyla bazı eksikler giderilmeye çalışılmakla birlikte, okul idarelerimizi de aşan sıkıntılar var. Mahallemizde nitelikli ve kaliteli bir eğitimin temellerinin atılması için eğitim sorunlarına toplumsal refleks geliştirip, sıkıntıları el birliğiyle ortadan kaldırmak istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Okulların hijyenik ürünler konusunda yokluk çektiklerini müşahede ettiklerini kaydeden Özpolat, Yeşiltepenin gelir düzeyinin çok iyi olmadığı, bu durumdan da en çok öğrencilerin etkilendiğini bir kez daha gördük. Yüze yakın öğrencimiz okul forması alacak durumda değil, binden fazla öğrencilerimizin giysi, ayakkabı ve kırtasiyeye ihtiyacı var değerlendirmesinde bulundu.
     Özpolat, yapılan incelemeleri bir rapor haline getirilerek, daha sonra Malatya kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Yeşiltepe Eğitim Derneği, Yeşiltepe Mahallesindeki eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER