Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor

Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği


MALATYA (A.A) - Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği başladı.
     Yeşilyurt Güreş Sahasında gerçekleştirilen açılış programında konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran, bir ili veya ilçeyi değerli kılan şeyin, o bölgenin geleneklerini geleceğe taşıma ve canlı tutma çabası olduğunu söyledi.
     Saran, Kiraz, Kültür ve Spor Şenliğini 18. defa yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Yeşilyurt, fark edilen derecede mirasına sahip çıkma gayreti içerisinde olan bir ilçemizdir dedi.
     AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da, şenliklerin kentlere, ülkeye katkı verdiğini söyledi.
     Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay, açılış törenine ilginin az olduğuna işaret ederek, Türklere ait bir ifade vardır, kervan yolda düzelir derler. Ümit ederim festivalimizin sonu hayırlı ve bereketli olur diye konuştu.
     Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, dalbastı kirazı adıyla anılan kirazın şenliğini yapmanın mutluluğunu 18. kez yaşadıklarını dile getirdi.
     Şenliğin açılış programına Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ile çok sayıda davetli katıldı.
     Açılış programı halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER