YHT, Arifiyeye uğrayacak

YHT, Arifiyeye uğrayacak -Arifiye Belediye Başkanı Karakullukçu: -Yüksek hızlı tren güzergahının Arifiyeden geçmesi kararlaştırıldı


SAKARYA (A.A) - Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, yüksek hızlı tren (YHT) güzergahının ilçeden geçmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
     Karakullukçu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karamanı ziyaret ettiklerini belirterek, YHT projesini görüştüklerini kaydetti.
     Karakullukçu, Arifiyenin demiryolu ve karayolu bakımından İstanbulun Anadoluya açılan kapısı konumunda olduğunu belirterek, şunları bildirdi:
     Arifiyenin by-pass edilmesi söz konusu olmuştu ancak bu bölgede yapılması düşünülen tünelin maliyetinin çok yüksek bulunması nedeniyle, 30 ay süre ile kapatılan hattın planlanan sürede hizmete açılabilmesi için güzergahın yeniden Arifiyeden geçmesi kararlaştırıldı. Böylece Arifiyemiz hem Anadoluya hem de İstanbula gelen ve giden vatandaşlarımız için ara istasyon olmaya devam edecek, Arifiyenin simgelerinden biri olan Arifiye tren garı tarihi misyonunu sürdürecektir.
     Yüksek hızlı tren güzergahının Arifiyeden geçmesi kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber YHT, Arifiyeye uğrayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER