Yoğun bakım ünitesinde dayak iddiası

Yoğun bakım ünitesinde dayak iddiası -Uşakta 76 yaşındaki kadın, özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulduğu sırada hemşire tarafından darp edildiği öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu -Adli Tıp Kurumundan "darp


UŞAK (A.A) - Uşakta, 76 yaşındaki Hatice Özçay, özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlık olarak tedavi gördüğü sırada en 76 yaşındaki Hatice Özçay, ünitede görevli bir hemşire tarafından darp edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu.
     İddiaları ortaya atan Özçay, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp, böbrek ve akciğer hastalıklarının bulunduğunu, evde rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı özel hastanede "hayati tehlikesi bulunduğu" bildirilerek yoğun bakım ünitesine yatırıldığını, solunum cihazına bağlandığını belirtti.
     Yoğun bakımdaki 6. gününde üşüdüğü için hemşire F.Adan yardım istediğini, bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını anlatan Özçay, hemşirenin elindeki plastik şişeyi yüzüne fırlattığını, elleriyle kollarını kavrayıp sıktığını iddia etti. Olay üzerine kolunda ve gözünde morluklar oluştuğunu bildiren yaşlı kadın, 2 gün daha hastanede bu şekilde kaldığını, rahatsızlığını duyarak yurt dışından gelen oğlunun darp izlerini fark ederek sorması üzerine olayı anlattığını söyledi.
     Oğlunun hastaneye polis çağırarak morlukları tespit ettirdiğini, daha sonra kendi rızalarıyla hastaneden çıkış işlemlerini yaptırdıklarını ifade eden Hatice Özçay, Uşak Adli Tıp Kurumundan darp raporu aldığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.
     Özçay, "Korkumdan olayı iki gün kimseye anlatamadım, yurt dışından oğlum gelince hastaneden çıkarak kurtuldum. Öldürülmekten korktum. Şikayetçiyim" dedi.
     Hastanede annesinin tedavisini yapan doktorlara teşekkür eden Muzaffer Özçay, hemşireyle ilgili konunun ise takipçisi olacaklarını söyledi.
     Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal iddialar üzerine idari soruşturma başlattıklarını bildirirken, özel hastane yetkilileri ise konuyla ilgili adli soruşturmanın sürdüğünü, yazılı açıklama yapacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Yoğun bakım ünitesinde dayak iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER