Yoksullar, askıdaki ekmeği çekinmeden alabiliyor

Yoksullar, askıdaki ekmeği çekinmeden alabiliyor -Yalovada bir fırıncı, İhtiyaç sahipleri utanıp sıkılmadan ekmek isteyebilsinler diye askıda ekmek uygulaması başlattı -Fırın sahibi Mızrak: -Bütün meslektaşlarıma s


YALOVA (A.A) - Yalovada, İhtiyaç sahipleri utanıp sıkılmadan ekmek isteyebilsinler diye askıda ekmek uygulaması başlattı. Fırının müşterileri, para verip ihtiyacı kadar ekmek aldıktan sonra üstü askıda diyerek ihtiyaç sahipleri için bağışta bulunuyor.
     Kentteki bir ekmek fabrikasının sahibi Recep Mızrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın farklı illerde yapıldığını hatırlatarak, Ancak Yalova genelinde askıda ekmek uygulaması yoktu. Biz başlatsak mı diye düşündük. İlk başladığımızda kararsızdık. Baktık ki ihtiyaç sahipleri gelip ekmeğini alıyor ve uygulamadan memnunlar. Biz de memnuniyetle uygulamaya devam ediyoruz dedi.
     Askıda ekmek uygulaması nedir sorusunu yönelten müşterilerinin olduğunu belirten Mızrak, şöyle devam etti:
     Bunun, ihtiyaç sahiplerine, onları rencide etmeden yardım etmeye imkan veren bir uygulama olduğunu müşterilerimize anlatıyoruz. Hayırsever müşterilerin, askıda diyerek bıraktığı ekmeğin miktarını yazdığımızı ve ihtiyaç sahiplerinin de tahtadaki rakamları görerek fırın sahibinden ihtiyacı kadar ekmek talep ettiğini dile getiriyoruz. Böylelikle, ihtiyaç sahibinin rencide edilmemiş olduğunu anlatıyoruz.
     Mızrak, ihtiyaç sahiplerini düşünen, 20 lira bırakıp kendi ihtiyacı kadar ekmek aldıktan sonra üstünü askıya yazdıran müşterilere şükran duyduklarını söyledi.
    
     -Utandıkları için ekmek istemeye çekiniyorlar-
    
     Uygulamanın büyük ilgi gördüğünü belirten Mızrak, şöyle devam etti:
     Yalovadaki bütün fırıncı arkadaşlara sesleniyorum, askıda ekmek uygulamasını fırınlarında başlatsınlar. Niye diyeceksiniz- Gariban ve ceplerinde ekmek parası olmayan insanlar var; ekmek istemeye zorlanıyorlar, çekiniyorlar. Askıda ekmek uygulamasını başlatmadan önce böyle olaylar çok başımıza geliyordu. Çünkü ben kendim de olsam aynı şekilde çekinirim. Ama böyle bir uygulama sayesinde, ihtiyacı olanlar, Bana bir ekmek ver derken çekinmiyor artık. Bana askıdan ekmek ver diyor, biz de seviniyoruz bu duruma. Hem bu uygulamadan dolayı para kazanıyoruz hem de ekmek ihtiyacı olan insanların da evine sıcak ekmek götürebilmelerine vesile oluyoruz.
    
     -Askıda ekmek, gariban insanlarla aramızda bir köprü oluşturuyor-
    
     Fırının müşterilerinden Serkan Nazlıcan, askıda ekmek uygulamasına elinden geldiğince destek vermeye çalıştığını belirterek, Fakir insanlarla bizi buluşturup böyle bir hizmeti sağladığı için fırınımla gurur duyuyorum. Gariban insanlarla aramızda bir köprü oluşturup ihtiyaç sahiplerinin bizi görmüyor olmaları ve bizim de onları görmüyor olmamız büyük bir hizmet. İhtiyacı olanlar en azından buradan rahatlıkla ekmeklerini alabiliyorlar. Bu büyük hizmeti bizlere sağladıkları için fırın yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yoksullar, askıdaki ekmeği çekinmeden alabiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER