Yol

Yol-İş Sendikası yeni hizmet binası törenle açıldı -Vali Celalettin Güvenç: Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir işçi mağdur edilmez, hiçbir işçi heder edilmez


ŞANLIURFA (A.A) - Yol-İş Sendikası Şanlıurfa Şubesinin yeni hizmet binası törenle açıldı.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Paşabağı Mahallesindeki binanın açılış töreninde, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.
     Bir zamanlar demir yoluyla gidilebilen köylere bugün asfaltla gidildiğini belirten Güvenç, bunun herkesin başarısı olduğunu söyledi.
     Türkiyenin gelişen, değişen, büyüyen bir yapı içerisinde olduğunu ve sadece sendikal konuların değil yapının tamamının gözden geçirilerek yenilendiğini ifade eden Vali Güvenç, 2005 yılından beri olgunluk içerisinde sorunların çözülerek bugünlere gelindiğini vurguladı.
     Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir işçi mağdur edilmez, hiçbir işçi heder edilmez diyen Güvenç, görüşmeler yoluyla karşılıklı müzakereyle iki tarafın da kazanacağı, mutlu olacağı çözümler üretililebileceğini, tarafların müzakerelerle ilgili olgunluğa sahip olduğunu aktardı.
    
     -Belediyeler Yasası-
    
     Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da konuşmasında, TBMMde bulunan Büyükşehir Belediyeler Yasasına değinerek, yasanın çıkması halinde 29 ildeki İl Özel İdare çalışanların belediyelere aktarılacağını ifade etti.
     Belediyeye devredilen işçilerden ihtiyaç fazlasının başka kurumlara gönderileceğini ve bu durumun haksızlık olacağını savunan Ağar, şöyle devam etti:
     Bu haksızlıktır. Sonuçta elbette ki belediye sınırları içerisine girdiğinde yetki belediye başkanının olacak ama köy olarak kalacaktır. Adı mahalle olacak sonuçta köydür orası, yol aynıdır, köylü aynıdır vatandaş aynıdır. Oraya giden hizmetleri yine inşaat iş kolunda mevcut İl Özel İdarede çalışan arkadaşlarımızın aynı şekilde götürmesini istiyoruz. Doğrusunun bu olduğuna inanıyoruz.
     Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da böyle bir hizmet binasının kentte kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işçilerle beraber çalışarak Şanlıurfayı şehircilik alanında önemli bir yere getirdiklerisin söyledi.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.
     Törene İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve sendika üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER