Yozgatta çevreci okul ve camiler ödüllendirildi

Yozgatta çevreci okul ve camiler ödüllendirildi


YOZGAT (A.A) - Yozgatta Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen En Çevreci Cami ve Okul Yarışmasında dereceye giren cami ve okullar ödüllendirildi.
     Yozgat Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Çayıralan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, daire müdürleri, ödül alan cami imamları ve okul müdürleri katıldı.
     Törende konuşan Yozgat Valisi Necati Şentürk, herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini belirterek, Daha yaşanabilir Yozgat, daha sağlıklı, daha bol oksijenli, hava kirliliği olmayan bir Yozgatı kurmak zorundayız. Bunun için de herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerekir dedi.
     Daha sağlıklı çevre oluşturmak için köylerde kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Şentürk, Bugün 200e yakın köyümüzde kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. Ağaçlandırma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor ve her yıl 6 ile 8 milyon arasında fidan dikiyoruz. Düzenlenen çevre yarışmasında dereceye giren okul müdürlerimizi, öğrencilerimizi, imamlarımızı, köy muhtarlarımızı tebrik ediyorum dedi.
     Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Yozgat Belediyesinin çevreci bir belediye olduğunu belirterek, Bizim çevreci bir belediye olduğumuzun kanıtı aldığımız çevre ödülleridir. Biz ilimizi yaşanabilir bir kent yapmak içn elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından en çevreci okul olan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Ticaret Meslek Lisesi ve 75. Yıl Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okuluna, en çevreci cami seçilen Eskipazar Mahallesi Namazgah Cami, Mutafoğlu Cami ve Hamamcıoğlu Cami ile en çevreci köy seçilen Çayıralan ilçesine bağlı Derekamal Köyü, Günyayla Köyü ve Söbe Çimen Köyünün ödülleri verildi.
     Törende ayrıca en çevreci öğretmen ve öğrenciler de ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgatta çevreci okul ve camiler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER