Yozgatta Kuran

Yozgatta Kuran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması


YOZGAT (A.A) - Çekerek ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yozgat İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arası il içi hafızlık, Kuran-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Kaymakam Kürşad Atak, Birikim AVM Konferans Salonunda düzenlenen yarışma öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilerin çok güçlü bir eğitimden geçtiğini belirtti. Atak, Okunan Kuranın hayatımıza olumlu yansımasını diliyorum dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, yarışmayı Çekerekte yapmaktan onur duyduklarını ifade ederek, Yarışmaya katılan çocuklarımız şunu bilsinler ki bu yarışma diğer yarışmalardan farklı. Bu yarışma asla kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Gayretlerinden dolayı kendilerini ailelerini yetişmelerinde emeği geçen öğretmenlerini kutluyorum dedi.
     Yapılan yarışmada, hafızlık dalında Yozgat Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Tunçun birinci Boğazlıyan Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Kapusuz ikinci oldu.
     Kuran-ı Kerim okuma dalında Yozgat Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Lekesiz birinci, Boğazlıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi Hami Çalışkan ikinci Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Erol üçüncü oldu.
     En güzel ezan okuma dalında ise Akdağmadeni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süleyman Özden birinci, Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Arslan ikinci ve Yerköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Acer de üçüncü oldu.
     Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve plaketleri verildi.
     Programa Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün, Belediye Başkanı Duran Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Çoşgun, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, İlçe Müftüsü İsmail Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Muttalip Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Eyüp Yıldız / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER