Yozgatta öğrencilerin karne heyecanı

Yozgatta öğrencilerin karne heyecanı


YOZGAT (A.A) - Yozgatta, 2012-2013 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 92 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.
     Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Kemal Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş katıldı.
     Saim Kuş, yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatiline 6 bin öğretmen ve 92 bin öğrencinin bugün itibariyle girdiğini söyledi.
     Velilerden karnelerinde zayıf olan öğrencilere baskı yapmamalarını isteyen Saim Kuş, Yarıyıl karnesi, çocuklarımızın derslerindeki başarılarını, eksikliklerini görmek, çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını gözden geçirmek için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Çocuklarımızın karnesinde bizi çok sevindiren ya da üzen sonuçlarla karşılaşabiliriz. Karne, çocuğumuzun tamamen başarılı ya da başarısız olduğunun bir göstergesi değildir dedi.
     Tatil döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kuş, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimiz açısından bu tatil kendilerini yenilemek ve motive olmak için bir fırsattır. Ailelerimizin de bu tatilde çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmeleri gerekmektedir. Çocuklarımız, bizlerin ve ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır. Onların sağlıkları başta olmak üzere iyi bir eğitim almaları, ilgi ve yeteneklerine uygun iş ve meslek sahibi olmaları, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatta öğrencilerin karne heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER