Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı görevine başladı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı görevine başladı -Yazıcı: Bize verilen makam ve mevkileri bizim hakkımız olduğu için değil de hizmet için bir araç olduğunu düşünmemiz lazım


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valisi Addulkadir Yazıcı, görevine başladı.
     Valilik önünde kaymakamlar ve daire müdürlerince karşılanan Yazıcı, karşılama mangasını selamladıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Vali Yazıcı, mesleğinin 28. yılında Yozgatta vazife yapmakla görevlendirildiğini söyledi.
     İklimini ve ruhunu tanıdığı bir kentte görev yapacağını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:
     Bu dönemin memlekete ve millete hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Herkesin bir tarzı ve tavrı vardır, ama esas halka hizmet etme noktasında ittifak etmektir. Bizde buradaki görev süremiz içerisinde Allah sağlık problemi vermezse, başka problemler olmazsa sayın Başbakanımızın ifadesiyle 3 yıl burada kalacağız. Kısmet olursa bu 3 yılı iyi değerlendireceğiz. İlk günümüz son günmüş gibi çalışacağız.
     İnsan ömrünün çabuk geçtiğini, bu nedenle görev süresini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağını söyleyen Vali Yazıcı, şöyle devam etti:
     Bizim her aldığımız, verdiğimiz nefesi iyi değerlendirmemiz ve hakkını vermemiz lazım. İnsanlar bir makam ve mevkiye gelinceye kadar verdikleri uğraşlar, çabalar devlete verilen bir borçtur. Devlet o kişiye bir makam mevki verdiği zaman devletin borcu bitmiştir. Bize verilen makam ve mevkileri bizim hakkımız olduğu için değil de hizmet için bir araç olduğunu düşünmemiz lazım. İnşallah, Yozgat halkına ülkemize, milletimize bu borcumuzu eda etmeye çalışacağız. Kamu görevlileri görünen alanda verdiği hizmetlerle bu işin gereğini yaptığını zannederler. Asıl önemli olan gözden kaçırdığımız görünmeyen alanda yapmadıklarımız. Bunun hesabı sorulmaz, kimse bilmez ve takdir edemez. İnşallah hem icra noktasında hemde görünmeyen alanda mesuliyetlerimiz noktasında çalışacağız.
     İnsanın her şeyin en iyisine layık olduğunu, görevi süresince milleti baş üstünde tutarak, devletin kural ve kaideleri ile hukukun üstünlüğüne inanarak hizmet edeceklerini ifade eden Yazıcı, bütün insanları kucaklayacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Tevfik Işık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı görevine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER