Yunus Emrenin bilinmeyen şiirleri

Yunus Emrenin bilinmeyen şiirleri -AEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal: "17 şiiri, onları bulduğum kitabı tanıtan bir yazıyla bilimsel bir dergide yayımlamayı düşünüyorum"


KIRŞEHİR (A.A) - Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal, İstanbulda bir sahaftan aldığı kitapta bulduğu Yunus Emrenin bilinmeyen şiirlerini bilimsel bir dergide yayınlamayı düşündüğünü söyledi.
     Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce İstanbulda bir sahaftan aldığı Yunus Emre Divanı kitabındaki incelemeleri sonucunda bulduğu 17 bilinmeyen şiirin herkes tarafından tanınmasını ve okunmasını arzu ettiğini belirtti.
     Bu şiirleri, edebiyat dünyasında saygınlığı olan, bilimsel hakemli bir dergide yayınlamayı planladığını ifade eden Köksal, şöyle konuştu:
     "Birbirinden güzel şiirler var. 17 şiirin tamamını bilimsel bir dergide, bulduğum kitabı da tanıtacak yazı ile birlikte tamamını yayınlamayı düşünüyorum. Bu metinler, gerek bilim insanları gerekse tüm insanlıkla paylaşılmış olacak dedi.
     El yazması Yunus Emre Divanı kitabının kağıt, cilt ve yazı incelemesinde 17. yüzyıla ait olduğunu tespit ettiğini aktaran Köksal, kitapta bulunan 200ün üzerindeki şiirin hece ölçüsüyle yazıldığını vurgulayarak, Eski şiirlerin bugünkü gibi bir adı yoktu. Şiirler genellikle nazım şekilleri ile anılır. Gazel, koşma gibi. Bugünkü gibi, ne şiir kitaplarında adları vardır ne şiirlerin adı vardır" dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yunus Emrenin bilinmeyen şiirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER