Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesinde

Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesinde Kadir Gecesi programına katılan Tanrıverdi: Her gün çeşitli çatışmalarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, masum insanlara zarar veren terör tehdidinin artığı dünyamızda, Yunus Emrenin mesajlarının


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Her gün çeşitli çatışmalarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, masum insanlara zarar veren terör tehdidinin artığı dünyamızda, Yunus Emrenin mesajlarının değeri giderek daha da önem kazanmaktadır dedi.
     Tanrıverdi, Salihli ilçesindeki iftarın ardından Kula Belediyesi tarafından Emre köyünde Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesinde düzenlenen Kadir Gecesi programına katıldı.
     Türbe etrafında iftarını açan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Tanrıverdi, daha sonra vatandaşlarla birlikte teravih namazı kıldı.
     Tanrıverdi, namazın ardından, arasında İsmail Coşarın da yer aldığı Türkiyenin ünlü hafızlarının okuduğu mevlid-i şerifi dinledi.
     Vatandaşlara sahur için hazırlanan kumanyalardan dağıtan Tanrıverdi, Yunus Emrenin türbesini de ziyaret ederek dua etti.
     Türbe çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Tanrıverdi, Kadir Gecesinde Yunus Emre Türbesinde iftar açmanın geleneksel hale geldiğini ve programların her geçen yıl biraz daha büyüdüğünü söyledi.
     Ramazan ayının manevi iklimin baharı olduğunu ifade eden Tanrıverdi, Ramazanda gönüllerdeki güzel şeylerin canlanarak filiz verdiğini kaydetti Ramazan, Müslümanların iç muhasebe yaptığı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma bilincinin en üst noktaya çıktığı, barışın hakim olduğu, küskünlüklerin ve dargınlıkların ortadan kalktığı bir aydır. Böylesine güzel bir iklim sadece bizim için değil, tüm insanlık alemi için büyük bir fırsattır dedi.
     Bu gece hem Kadir Gecesinin idrak edildiğini, hem de AK Partinin kuruluş yıldönümünün kutlandığını belirten Tanrıverdi, 14 Ağustos 2001 tarihinde Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü ilkesiyle yola çıkan AK Partinin bugün sadece Türkiyenin değil, dünyanın en güçlü partilerinden birisi haline geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Şüphesiz bu, sizlerin bizlere, liderimize gösterdiği ilgi, duyduğu güven ile olmuştur. Asırlar ötesinden süzülüp gelen bir ışık gibi, eskimeyen, ölümsüz mesajlarıyla Yunus Emre, bugün de kalp ve gönüllerimizi aydınlatmakta, sevgi rüzgarlarıyla ruhlarımızı serinletmektedir. Yunusun en önemli özelliği birlik sevdalısı olmasıdır. Anadolu halkını Hakka, kardeşliğe ve birlik olmaya çağırmış, ömrünü, Anadolu beyliklerini birleştirmek için harcamıştır. Her gün çeşitli çatışmalarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, masum insanlara zarar veren terör tehdidinin artığı dünyamızda, Yunus Emrenin mesajlarının değeri giderek daha da önem kazanmaktadır. Kısacası insanlık olarak bugün Yunus Emreye dünden daha çok ihtiyacımız vardır. Sevgi ve barışın tüm dünyaya yayılmasını diliyorum. Bu birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak, istikrarı bozmadan, huzur ve güven ortamı içerisinde yürüyeceğiz inşallah 2023 hedefimize. Büyük ve güçlü bir Türkiyeyi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çünkü Yunusun deyişiyle, Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk. Her an yeniden diriliriz, bizden kim usanacak. Biz sizleri seviyoruz, milletimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz.
     Programa AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir ile İl Başkanı Murat Baybatur da katıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER