Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcana ziyaret

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcana ziyaret


ADANA (A.A) - Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği Başkanı Tarkan Kulak, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcanı ziyaret etti.
     Yüreğir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çelikcan, Misis kazılarının Adananın tanıtılması açısından çok önemli olduğunu belirterek, Misis Antik Kenti kazılarını uluslararası boyuta taşımayı hedeflediklerini kaydetti.
     Adananın tarihi ve turistik açıdan çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden Çelikcan, Bugüne kadar bu alanda pek bir çalışma olmadı. Birçok medeniyetin yaşadığı ve kalıntılarının günümüze kadar geldiği 7 bin yıllık Misis Antik Kenti kazılarıyla dünyanın gözünün buraya çevrileceğini tahmin ediyoruz. Bununla ilgili olarak İtalyanın Pisa Üniversitesi Tarih Profesörü Giovanni Salmeri ve Anna Lucia aracılığı ile Misisin uluslararası alanda tanıtımları yapılıyor. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde İtalyada sempozyum düzenlenecek ve bu proje orada da tanıtılacak. Bu proje ile yurt içinden ve yurt dışından birçok öğrenci gelerek bu açık hava kazılarına katılacaklardır diye konuştu.
     Kulak ise Misis kazıları sayesinde derneğin sesinin bir kademe daha yukarı çıkacağını belirterek, Sayın Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanı olması bizim için ve projemiz için büyük bir gelişme oldu dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcana ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER