YURTKUR, Kayseride 4 bin 862 öğrenciye

YURTKUR, Kayseride 4 bin 862 öğrenciye barınma ihtiyacı sağlıyor


KAYSERİ (A.A) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Kayseri Bölge Müdürü Necmettin Altan, Kayseride 4 bin 862 öğrenciye barınma ihtiyacı sağladıklarını söyledi.
     Altan, yaptığı açıklamada, şehirlerarası otobüs terminalinde kayıt yaptırmak için Kayseriye gelen öğrenciler ve veliler için stant kurduklarını ve ihtiyaç duydukları konularda bilgi vermeye çalıştıklarını söyledi.
     Yurtlarda beslenme, barınma gibi hizmetlerin yanında sportif ve kültürel hizmetler de sunduklarını belirten Altan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Erciyes, Gevher Nesibe, Melikgazi ve Develi yurtlarımızda toplam 4 bin 862 yatak kapasitemiz var. Öğrencilerimizin kalacak yer sorununu çözdükten sonra çeşitli yardımlarda yapıyoruz. Yurtlarımızda barınan öğrencilerimize sabah kahvaltısı için günlük 2 lira, akşam yemeği için de 4 lira yardım yapacağız. Yeni öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencilerine 260, yüksek lisans öğrencilerine 520, doktora öğrencilerine 780 lira burs veya kredi ödenecek. 2012 yılında yurtlarımıza asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 3-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Daha sonra ise yedek listedeki öğrencilerin kayıtları yapılmaya başlanacak.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber YURTKUR, Kayseride 4 bin 862 öğrenciye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER