Yurtta kalan çocuklara aile ortamında iftar

Yurtta kalan çocuklara aile ortamında iftar -Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan 300 çocuğa vatandaşlar, anne ve baba şefkatiyle evlerinde iftar veriyor -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İp


SAMSUN (A.A) - İlyas Gün - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan 300 çocuğa vatandaşlar, anne ve baba şefkatiyle evlerinde iftar veriyor.
     Kurumun geçen yıl başlattığı Evde İftar Projesi kapsamında yetiştirme yurtları ve çocuk evlerinde kalan 300 çocuk, iftar vakti Samsunluların evlerine konuk oluyor.
     Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, kuruma bağlı yetiştirme yurtlarında ve çocuk evlerinde kalan çocukların ramazan ayını daha farklı atmosferde yaşayabilmesi için projeyi başlattıklarını anımsattı.
     Samsunluların kurum bakımındaki çocukları evlerinde iftara davet ettiklerini belirten İpekdal, şöyle devam etti:
     Bu davetimiz yankı buldu. Geçen yıl başladığımız proje kapsamında 300 çocuğumuz farklı evlere en az bir kez gitti. Aile ortamında, anne baba şefkati ve kardeş duygusu içinde ramazan ayını yaşama fırsatı buldular. Yurtlarımızda ve evlerimizde kalan çocuklarımızın hiçbir eksiği yok, her türlü ihtiyacını devletimiz en üst şekilde tamamlıyor. Fakat biz burada şehirdeki insanlarımızla çocuklarımız bir araya gelsinler ve çocuklarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunsunlar istedik. Aynı zamanda vatandaşlarımızın çocuklarımızı tanımalarını, evlerinde onları misafir ederek çocuklarıyla arkadaşlık kurmalarını arzuladık.
    
     -Eski ramazanları yaşatmak istiyoruz-
    
     Amaçlarının eski ramazanları çocuklara ve ailelere yaşatmak olduğunu dile getiren İpekdal, Aslında eski ramazanlar eskimedi, halen buradalar, hep birlikte bunu yaşatmalıyız. Ramazan kültürünü, iftara bir kişiyi çağırma ve onunla birlikte iftar yapma anlayışını Samsunda yeniden yaşatalım. İnsanlarımız da bunun farkına varsın ve bu projeye katkıda bulunsun istedik dedi.
     Proje kapsamında evlerine çocukları davet eden vatandaşları, kendilerinin de kurumlara iftara davet ettiklerini anlatan İpekdal, şöyle konuştu:
     Bu proje çocuklarımızın ötelenmişliği ve dışlanmışlığı açısından da çok büyük önem taşıyor. Ailelerin çocuklarımızı tanıması, kurumumuzu tanıması, zaman zaman olumsuz söylemlerin gerçek olmadığının farkına varması açısından da önemli ve gerekli bir çalışma. Mutlaka evlerimize akrabalarımızı ve komşularımızı davet ediyoruzdur ama bir farklılık olsun, kuruluşumuza bağlı yetiştirme yurtlarında, çocuk evlerimizde ve çocuk yurtlarımızda kalan çocuklarımızı evlerimize davet edelim.
     Adnan İpekdal, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın oruç tutma zorunluluğu yok ama iftar ve ramazan kültürünü yaşamaları çok önemli. Bazı ailelerimiz 15, 20 çocuğumuzu restoran gibi yerlerde ağırlamak istiyor, onları da kabul ediyoruz ama önceliğimiz çocukların ev ortamında bulunması. Üçer ve beşer kişilik gruplarımızı ev ortamında ağırlamalarını istiyoruz.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yurtta kalan çocuklara aile ortamında iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER