Yurtta kış

Yurtta kış -Erzincanda 515, Tuncelide 257, Elazığda 146 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor -Erzincanda kar yağışı nedeniyle eğitime verilen ara 2 güne çıkarıldı, kamuda çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunanlara


TUNCELİ (A.A) - Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincanda 515, Tuncelide 257, Elazığda 146 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
     Erzincan İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erzincan merkezde 64, Refahiyede 110, Kemahta 73, Tercanda 71, Kemaliyede 62, İliçte 58, Çayırlıda 45, Üzümlüde 22 ve Otlukbeli ilçesinde 10 olmak üzere toplam 515 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
     Ekipler, 2 bin 927 kilometre kapalı köy yolunun açılması için 13 greyder, 8 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 8 kepçe, 2 kar makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.
    
     -Kar tatili 2 güne çıkarıldı-
    
     Erzincanda kar yağışı nedeniyle eğitime verilen ara il genelinde 2 güne çıkarıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunanlara 2 gün idari izin verildi.
     Erzincan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıklar dikkate alınarak, ilimiz merkez ve ilçelerindeki ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda iki gün süreyle eğitime ara verilmesine, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanların 2 gün idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.
     Erzincanda il merkezi ile Tercan, Otlukbeli, Kemaliye, İliç ve Çayırlı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verilmişti.
    
     -Tunceli-
    
     Tunceli İl Özel İdaresinden edinilen bilgiye göre, il genelinde 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 257 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin, grup köy yolları, güvenlik yolları ve acil durum bildiren köy yolları öncelikli olmak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
     Öte yandan Karayolları 86. Tunceli Şube Şefliği yetkilileri, Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarında ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını kaydetti. Yetkililer, bu karayollarında zincirsiz kamyon ve tır gibi araçların geçişine izin verilmediğini, bölgede devam eden kar yağışının çığ riskini arttırdığını bildirdi.
     Tunceli Belediyesi ekipleri de şehir merkezinde iş makineleriyle topladığı kar kütlelerini kamyonlarla şehir dışına taşıyor.
    
     -Elazığ-
    
     Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ve 10 ilçede 392 köy yolunun ulaşıma kapanmasının ardından çalışmalara başladıklarını belirtti.
     Ekiplerin çalışmaları neticesinde 246 köy yolunun yeniden ulaşıma açıldığını ve kapalı köy yollarının 146ya düştüğünü aktaran Bilginoğlu, çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.
     Öte yandan Maden ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar 3 gün süreyle tatil edildi.
    
     Muhabir: Ekip / Önder Felek
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER