Yurtta kış

Yurtta kış -Kütahyaya kar yağışı nedeniyle il genelinde 33 köy yolu ulaşıma kapandı -İl merkezinde son 24 saatte meydana gelen 12 trafik kazasında 7 kişi hafif yaralandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 33 köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezinde son 24 saatte meydana gelen 12 trafik kazasında 7 kişi hafif yaralandı.
     Alınan bilgiye göre, il merkezinde 6 Ocakta başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oluyor. Yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı.
     Hava sıcaklığının eksi 6 dereceye kadar düştüğü kentte, belediye ekipleri, işlek cadde ve sokaklarla meydanlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak, yaya ve araç trafiğini açık tutmaya çalışıyor.
     Karayolları ekipleri de il merkezini Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlıya bağlayan karayollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
     Trafik ekipleri ise araçlarında kar lastiği takılı olmayan sürücülerin, şehirler arası karayollarına çıkışına izin vermiyor. Ekipler sürücüleri, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları ve yollardaki buzlanmaya karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.
     İl merkezinde son 24 saatte yollardaki buzlanma yüzünden toplam 7 kişinin hafif yaralandığı 10 trafik kazası meydana geldi. Birinde 5, diğerinde 7 aracın karıştığı iki zincirleme trafik kazasında ise yaralanan olmadı.
     Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkeziyle ilçelerde toplam 33 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER