Yurtta kış

Yurtta kış -Giresunda Şebinkarahisar ile Dereli ilçeleri arasındaki Eğribel Geçidi kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı -Kentte 390 köyle ulaşım sağlanamıyor, Sinopta ise 18 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


GİRESUN (A.A) - Giresunda Şebinkarahisar ile Dereli ilçeleri arasındaki Eğribel Geçidi kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kentte 390 köyle ulaşım sağlanamıyor, Sinopta ise 18 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Giresun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde bulunan 531 köyden kent merkezinde 23, Alucrada 33, Bulancakta 50, Çamolukta 26, Çanakçıda 13, Derelide 31, Doğankentte 7, Espiyede 26, Eynesilde 2, Görelede 18, Gücede 15, Keşapta 24, Pirazizde 15, Şebinkarahisarda 59, Tireboluda 28 ve Yağlıderede 20 olmak üzere toplam 390 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
     Şebinkarahisar ile Dereli ilçeleri arasındaki Eğribel Geçidi ile Kurtbel Yolu da kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu yollardaki kar temizleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
     İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kapalı yollarının açılması için 58 personelle çalışmalarını sürdürüyor.
    
     -Sinop-
    
     Sinopta etkili olan kar yağışı nedeniyle 18 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Sinop İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde ve iç bölgelerde 30 santimetreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle 18 köy yolu ulaşıma kapandı. Boyabatta 7, Türkelide 10, Erfelekte ise 1 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.
     Kar yağışı olan bölgelerde 18 greyder yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER