Yurtta kış

Yurtta kış -Şırnak-Hakkari ve Şırnak-Siirt karayolu ulaşıma kapanırken Diyarbakır ve Siirtte kapalı olan 57 köy yolunun açılmasına çalışılıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Güneydoğuda kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar kapanırken kapalı köy yollarının açılmasına çalışılıyor.
     Diyarbakır İl Özel İdaresi yetkilileri, AA muhabirine, son birkaç gün içerisindeki kar yağışı nedeniyle Kulp ve Çüngüş ilçesine bağlı toplam 15 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.
     Kapanan köy yollarını açmak için ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını kaydeden yetkililer, yağışın kesilmesi nedeniyle ekiplerinin daha rahat çalıştığını belirtti.
    
     -Şırnak
    
     Şırnakta önceki günden itibaren başlayan kar nedeniyle il merkezinde 15 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreyi aştı. Kar nedeniyle Şırnak-Hakkari ve Şırnak-Siirt karayolu ulaşıma kapandı. Ayrıca Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde 45 köyün yolu ulaşıma kapandı. Uludere ve Beytüşşebapta kar nedeniyle kent merkezinde ulaşımın güçlükle sağlanabildiği bildirildi.
     Yol açma çalışmalarının olumsuz hava koşuları yüzünden sürdürülemediğini belirten yetkililer, hava şartlarının elvermesi halinde çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.
    
     -Siirt
    
     Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Eruh, Şirvan, Baykan ve Pervari ilçelerine bağlı 42 köy yolunun dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi.
     Kurtuluş, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.
     Pervari Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise, ilçe merkezi ve köylerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Ekip/Nail Kadırhan/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER