Yurtta kış

Yurtta kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 586 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


VAN (A.A) - Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta kar yağışı ve tipi nedeniyle 586 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte günlerdir süren ve dün akşam saatlerine kadar etkili olan kar yağışı nedeniyle 203 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Açıklamada, yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılmasının planlandığı ifade edildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Çatak yol ayırımından Bahçesaray karayolu ile Çukurca-Şırnak, Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Alan, Muş-Kulp, Gürpınar-Kırkgeçit, Ahlat-Malazgirt, Adilcevaz-Karahasan, Şemdinli-Derecik, Gürpınar-Kanlıdere, Gürpınar-Yalınca ve Yüksekova-Şemdinli karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.
     Yetkililer, Hizan-Bahçesaray karayolunun da çığ nedeniyle ulaşıma kapandığını kaydetti.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kentte gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 14, gündüz sıfırın altında 2 derece ölçüldüğünü belirterek, yağış beklenmediğini, ancak don, buzlanma ve çığ olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.
    
     -Bitlis-
    
     Bitliste etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 210 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının 2 metre 46 santim olduğu kentte karla mücadele çalışmaları 10 farklı ekip tarafından yürütülüyor.
     Çalışmalarda 3 kar makinesi, 14 greyder, 11 dozer ve 14 servis aracı kullanılıyor.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkaride etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 75 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ayrıca çığ düşmesi nedeniyle Hakkari-Şırnak karayolunda da ulaşım sağlanamıyor.
     Kentte kar yağışının durmasıyla İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapanan köy ve mezra yollarında, Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri karayollarında, belediye ekipleri ise ana arterlerde ve mahallelerde kar temizleme çalışması başlattı.
    
     -Muş-
    
     Muş İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır da kentte 98 köyle ulaşım sağlanamadığını belirterek, bütün ekiplerin karla mücadele çalışmaları için seferber olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER