Yuva çocuklarına Hayal gücünü harekete geçir

Yuva çocuklarına Hayal gücünü harekete geçir eğitimi -TOBAV ve TBMM çalışanları, Saray Sevgi Evleri Çocuk Yuvasında düzenledikleri atölye çalışmasıyla, 8-12 ve 14-19 yaş arası çocuklara vücut kullanımı ve hareketleriyle öz güven kaza


ANKARA (A.A) - Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ve TBMM çalışanlarının katkısıyla, Saray Sevgi Evleri Çocuk Yuvasındaki çocuklara yönelik, Hayal gücünü harekete geçir konulu atölye çalışması düzenlendi.
     Saray Sevgi Evleri Çocuk Yuvasında gerçekleştirilen çalışmada, zihinsel engelli pedagojisi ve yetişkin eğitimi alanında uzman olan Polonyalı oyuncu Damian Droszcz ve eşi Weronica Droszcz, çocuklarla tiyatro atölyeleri oluşturdu.
     "Hayal gücünü harekete geçir" konulu atölye çalışmasıyla performans fikrinin kavranması ve vücudun kullanım olanaklarının farkına varılmasını hedefleyen sanatçı, çocuklara öz güven ve cesaret aşılıyor.
     Çalışmada, 8-12 ve 14-19 yaş arası çocuklara vücut kullanımı ve hareketleriyle özgüven kazanmaları öğretiliyor.
     Damian Droszczun çocuklar ile tiyatro atölyesi çalışmasının ardından, Saray Sevgi Evleri Çocuk Yuvasındaki tüm çocuklar için Bahar Şenliği adı altında ve Didem İnalın seslendireceği şarkılarla konser gerçekleştirilecek.
     Etkinlikte ayrıca çocuklara, çikolata makineleri üreten bir firma tarafından çikolata dağıtılacak.
    
     Muhabir: Zübeyde Balcı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yuva çocuklarına Hayal gücünü harekete geçir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER