Rıdvan Dilmen'den Benfica'yı durdurma planı

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, gündemdeki konularla ilgili olarak samimi açıklamalarda bulundu.

Rıdvan Dilmen'den Benfica'yı durdurma planı

Eski Fenerbahçeli futbolcu ve ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçı öncesi tur şansını değerlendirdi. Gündemle ilgili oldukça farklı yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş yönetimin durumuyla ilgili de Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, Benfica karşısında nasıl bir ruh halinde olmalı? 

"Şu anda mevcut kadroda Avrupa'da daha önce tecrübeler elde etmiş, hatta Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış (Meireles oynamasa da) isimler var. Milli takım turnuvalarında da derece yapmış futbolcuları kadrosunda barındırıyor Fenerbahçe. Yani Fenerbahçe, tecrübeli bir takım. Futbolcularının tamamı Milli Takım oyuncusu. Dolayısıyla konsantrasyon çok üst düzeyde olacak. Yani özel bir motivasyona gerek görünmüyor. Aykut Kocaman ilk maçta Benfica'yı çok iyi analiz edip, rakibi oynatmayarak takımını oynattı. Ama ilk maç için aynı hazırlığı rakip teknik direktörde görmedim. "

Aykut Kocaman'ın kafasındaki taktik anlayış sizce nasıl olacak? 

"Mümkün olduğu kadar topa sahip olmak isteyecektir. Zaten Avrupa'daki en büyük başarısı da bu özelliğinden dolayı geldi. Maça hızlı başlaması muhtemel rakip karşısında kontratak yapacak oyun tarzı ve oyuncusu olmadığı için rakibin hızlı oyununu pasla yavaşlatmak isteyecektir. Bunda da genelde başarılı oluyor. Ama bu kez hemen hemen ilk kez 60 bin kişilik bir statta, tam bir deplasmanda oynayacaklar. Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'da buna yakın gördüğü tek deplasman Almanya'daki Mönhchengladbach maçındaydı."

"GOL ATAN MAÇIN ADAMI OLUR"

Fenerbahçe adına maçın adamı ya da adamları kim olur? 
"Fenerbahçe adına kim gol atarsa o olur. Aslında klasik olarak "Ya bir defans oyuncusu ya da kaleci Volkan" dememiz gerekiyor. Ama bence orada defans yapmak kadar rakip ağları havalandırmak da lazım. Gol attığınız zaman rakibin motivasyonu ve her şeyden önemlisi oyun motivasyonu kopar. Eğer Fenerbahçe turu kaybederse orada değil burada kaybetmiş olur. Çünkü burada tavan yaptığı bir oyun ve direkten dönen toplar ile yakalanan pozisyonlar vardı.

Benfica evindeki maçı nasıl oynayacak sizce? Buradaki maçta Benfica'nın 11'inde Cardozo'yu görünce mutlu olmuştum. Ama orada görürsem mutlu olmam. Bu çok önemli. Çünkü buradaki maçta orta sahayı Fenerbahçe'ye kaptırmışlardı. Ama orada hücum zorunluluğu ve baskı mecburiyeti olduğu için ceza alanı çevresinde tehlikeli olabilir. Yani burada bizim için avantaj olan orada dezavantaj olabilir."

"HERKES BİRBİRİNE SAYGILI OLMALI"

G.Saray ve F.Bahçe pazar günü aynı saatte İstanbul'da oynuyor. Güvenlik endişesi var. Sizce bu iki maçın saati ya da günü değişmeli mi? 
"Saat değil ama güzergahlar değiştirilecektir herhalde. Artık ülkemizin bu işlerle uğraşmaması ve herkesin herkese saygılı olması lazım. Ben herhangi bir olay ya da sorun yaşanacağını düşünmüyorum."

"İZLERKEN İÇİM YANDI"

Hem İnönü'de hem de G.Antep yine olaylar yaşandı. Çocuklar gazdan etkilendi, korktu. Bir baba olarak neler düşünüyorsunuz? Çocuğunuzla Türkiye'de maça gitmekten çekinir misiniz? 
"Bu görüntülerden sonra çekinmemek mümkün değil. Bu sadece benim ve çocuklarım için değil bütün aileler için geçerli. Hakikaten Gaziantep'teki görüntüleri izleyince içim yandı. Küçücük formalı çocukları ve anne babalarının durumunu görünce içimiz acıyor."

"9 OYUNCU İDMANDA YOK"

Fikret Orman yönetimi çatırdıyor. Yönetimin kendi içinde birliktelik yok. Bu durum takıma ne kadar yansıyor sizce?

"Ben bugün televizyonda bir altyazıda gördüm; Beşiktaş'ta 9 oyuncu şu ya da bu sebepten antrenmana çıkmamış. Sakat mı dersiniz, izinli mi dersiniz bilmiyorum. Aslında bu sorunun cevabı ortada."
Mustafa Denizli Rize'yi Süper Lig'e çıkardı. Denizli hakkındaki yorumunuz nedir?
"Erciyes'i de unutmamak lazım. Osman Özköylü hocayı da Mustafa Denizli hocayı da kutluyorum. Kayseri Erciyes sezon başından beri zirvede kaldı. Mustafa hoca da yüksek tecrübesini Çaykur Rizespor'da konuşturdu. İyi yönetimle iyi teknik direktör bir araya gelince mutlu sona ulaştılar."

Bir ay sonra U20 Dünya Şampiyonası organize edecek Türkiye'de son hafta tribünlerde yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz? 

"U20 Dünya Şampiyonası'nı ayrı değerlendirmek lazım. Şu ana kadar ülkemiz, medyamız ve futbol ailesi sıfır konsantrasyonda ve konuya sıfır ilgili. Avrupa ve lig devam ettiği için bunu bir 10 gün kadar daha idare edebiliriz. Ancak bu konuda ülkemizdeki herkese görev düşüyor. Çok önemli bir sınav. Eylül'de açıklanacak olimpiyatlar için de çok önemli. Biraz daha zaman var. Lig ve Avrupa bittikten sonra tamamen bu konuya odaklanmamız lazım. Medyaya ve sivil toplum örgütlerine büyük iş düşüyor. Şu ana kadar zayıfız ama bunun hepimizin görevi olduğunu bilelim."
<< Önceki Haber Rıdvan Dilmen'den Benfica'yı durdurma planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER