YYÜde, meslek liselerinin analiz toplantısı

YYÜde, meslek liselerinin analiz toplantısı


VAN (A.A) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul-Sanayi İşbirliği Strateji Belirleme ve Durum Analizi toplantısı düzenlendi.
     YYÜ Meslek Yüksek Okulunda (MYO) yapılan toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, toplantının çok önemli olduğunu söyledi.
     Türkiyenin en temel sıkıntılarından birinin yetişmiş eleman sorunu olduğunu belirten Battal, yetişmiş elemanlarla ilgili sorunların masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.
     Battal, şöyle konuştu:
     Bu konuları konuşarak, Vana özgü sorunların tespitini yapacağız. Öğrencilerin nerede staj yapabileceğini konuşacağız. Toplantı sonunda sonuç raporu da hazırlayacağız. Türkiyede işsizlik oranı, genç nüfusumuz bakımından çok yüksek. Bu dünyada da çok fazla. Türkiyede genç nüfus oranı bir avantaj. Bu avantajı kullanabilmek önemli.
     İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay ise toplantıyla mesleki ve teknik liselerin genel yapısının ele alınacağını belirtti.
     MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Menderes Koyuncu da Türkiyedeki genç nüfusun işsizlik oranının yüzde 20lerde olduğunu belirterek, bunun gelecekte ciddi bir toplumsal tehdit oluşturacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından, toplantı basına kapalı devam etti.
     Toplantıya, öğretim üyeleri, meslek lisesi müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber YYÜde, meslek liselerinin analiz toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER