YYÜde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kuruluyor

YYÜde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kuruluyor


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversiteye konservatuvar kurulacağını açıkladı.
     Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının, 01.02.2013 tarihli genel kurul toplantısında, üniversitelerine Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kurulmasını uygun gördüğünü belirtti.
     Müziksever ve sanatseverlerle konservatuvarı geliştirmeyi hedeflediklerini bildiren Battal, şöyle konuştu:
     "Türk Müziği Devlet Konservatuvarının teşkilatlanması için çalışmalara başladık. Konservatuvar bizim için çok önemli ve gerekli bir birimdi. Bu konservatuvarla bölgemizde müzik potansiyelimizi derleyip, toparlayıp ülkemize ve dünyaya kazandırmış olacağız. Bu anlamda çok güzel bir konservatuvar çalışmasını başlatıp, akademik ve idari personelimizle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bölgemiz, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra konservatuvarı geliştirmeyi hedefliyoruz."
     Konservatuvarın iyi bir noktaya gelmesi için daha önce aralarında İstanbul Teknik, Boğaziçi üniversitelerinin de bulunduğu bazı üniversitelerle görüşmeler yaptıklarını anımsatan Battal, bu üniversitelerin kendilerine destek vereceğini belirtti.
     Battal, "Onlarla tekrar görüşmeye başladık. Konservatuvarımızın, bölgedeki güçlü potansiyelle, müzik alanına farklı bir bakış açısı getireceğine inanıyorum. Konservatuvar Vana hayırlı olsun" diye konuştu.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber YYÜde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER