YYÜden sanayiciye destek ziyaretleri

YYÜden sanayiciye destek ziyaretleri -Rektör Prof. Dr. Battal: Biz üniversitede oturup sadece yayın yaparak, makale çıkararak akademisyenlik yapmak istemiyoruz


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Biz üniversitede oturup sadece yayın yaparak, makale çıkararak akademisyenlik yapmak istemiyoruz dedi.
     Rektör Prof. Dr. Battal, senato üyeleri ve bazı akademisyenler ile Doğu Anadolu Un Sanayicileri Derneği, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) un sanayicilerinin sorunları ve çözümleriyle ilgili bir toplantıya katıldı.
     Toplantının ardından beraberindekilerle bir un fabrikasını gezen Battal, yetkililerden bilgi aldı.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Battal, çok daha güçlü hale gelen üniversitenin elde ettiği birikimle kentteki bütün sektörlere yardımcı olmak istediklerini söyledi.
     Bu konuda üniversite olarak sivil toplum örgütleri, işadamları ve yatırımcılar tarafından rahatsız edilmek istendiklerini ifade eden Battal, Vanımız, bölgemiz ve ülkemiz için, yapılanları daha da iyi bir hale getirmek için üniversite olarak biz rahatsız edilmek istiyoruz. Toplantıya da rahatsız olmak için geldik. Biz üniversitede oturup sadece yayın yaparak, makale çıkararak akademisyenlik yapmak istemiyoruz. Bizim amacımız Vanda yetişen buğdayı, bizim un fabrikası sanayicimize kullandırabileceğimiz aşamaya getirmek dedi.
     Toplantıya VATSO Meclis Başkanı Ata Altay, un sanayicileri katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber YYÜden sanayiciye destek ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER