YYÜ Rektörü Battaldan öğrencilere yurt müjdesi

YYÜ Rektörü Battaldan öğrencilere yurt müjdesi


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin yurt başvurularının başladığını bildirdi.
     Rektör Battal, yaptığı yazılı açıklamada, depremler sonrası yapımına başlanan yurtlar ile onarımı tamamlanan yurtlara kayıt için, öğrenci başvurularının başladığını belirtti.
     6 bin kapasiteli yeni yurtların ekim sonu itibariyle biteceğini ve öğrencilerin yurtlara yerleştirileceğini belirten Rektör Battal, yeni yurtlarla kalma talebinde bulunan öğrencilerin tamamının, yurtta barındırılacağını kaydetti.
     YYÜ Senatosunun, 2012-2013 eğitim öğretim yılının 30 Ekimde başlaması kararı aldığını anımsatan Battal, şunları ifade etti:
     Yurtların tamamlanmaması ve üniversitede devam eden güçlendirme çalışmaları nedeniyle böyle bir karar aldık. Ayrıca bu kararı almamızda yapımı devam eden yeni yurtların bitme aşamasında olması da etkili oldu. Şu an güçlendirmesi tamamlanan yurtlarımıza kayıtlar alınıyor. Fakat yeni yurtlarımız için kayıt alınmıyor. Onlar için yakın zamanda ikinci bir yerleştirme yapılacak. Ayrıca üniversitemize ait 750 kapasiteli lüks sayılabilecek yurtlarımız için de önümüzde hafta kayıt almaya başlayacağız. Yurt talebinde bulunan hiçbir öğrenci dışarda kalmayacak. Herkesin gönlü rahat olsun.
     Yeni yurtlarla 13 bine yakın öğrenciye barınma imkanı sunulacağını belirten Battal, deprem sonrası çok hızlı toparlandıklarını ve güçlendirme çalışmalarıyla yeni binalar yapmaya başladıklarını bildirdi.
     Battal, Bir yıl öncesine oranla çok daha ileri bir noktadayız. Üniversitemiz çok daha güçlü bir yere geldi dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber YYÜ Rektörü Battaldan öğrencilere yurt müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER