Zabıt katiplerine kurum içi klavye sınavı

Zabıt katiplerine kurum içi klavye sınavı -BES Zonguldak Şube Başkanı Çetin: -Zabıt katipleriyle başlayarak yazı işleri müdürleriyle devam edecek performans ölçümleri, her yerde hayata geçirilmek istenilmektedir (Fotoğ


ZONGULDAK (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, Zabıt katipleriyle başlayarak yazı işleri müdürleriyle devam edecek performans ölçümleri, her yerde hayata geçirilmek istenilmektedir dedi.
     Çetin, Zonguldak Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, sendika olarak yargı emekçilerini aydınlatma, eylem ve etkinlik hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
     Kamu emekçilerinin yaşadığı hak kayıplarına karşı sendika olarak mücadele ettiklerini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:
     "Zabıt katipleriyle başlayarak yazı işleri müdürleriyle devam edecek olan performans ölçümleri, her yerde hayata geçirilmek istenilmektedir. Zabıt katiplerinin bugün yaptığı iş 3 dakikada yanlışsız en az 90 kelimeyle ölçülebilir mi- Mesleki hastalıklara yakalanan, zabıt katipliği ve yazı işleri müdürlüğü dışında hakim ve savcıların iş yükünü paylaşan yargı emekçilerine ne olacak- Yargı emekçileri olarak performans ve rotasyon uygulamalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi, iş güvencemizin kaldırılması girişimlerine karşı direneceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Performans, çalışanla çalışmayanı ayırt etme aracı değil, emekçileri birbirlerine düşürüp sömürme aracıdır. Sistematik tembelliğin ve yargıdaki iş yükünün güvensizliğin sorumlusu emekçiler değildir."
     Çetin, duruşmalara çıkarılmayan, farklı işlerde çalıştırılan ve klavye kullandırılmayan zabıt katiplerinin sınava tabi tutulmalarının kabul edilebilir bir durum olmadığını iddia etti.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Zabıt katiplerine kurum içi klavye sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER