Zabıtaya karşı tek kişilik eylem

Zabıtaya karşı tek kişilik eylem -Adanada, bir seyyar satıcı, zabıtalar tarafından el konulan tezgahını geri alabilmek için oturma eylemi yapıyor (FotoğraflıGörüntülü)


ADANA (A.A) - Adanada, bir seyyar satıcı, zabıtalar tarafından el konulan tezgahını geri alabilmek için oturma eylemi yapıyor.
     Fuzuli Caddesindeki Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı karşısındaki yola çadır kurarak oturma eylemi yapan Taha Tanrıverdi (41), eylemini tezgahını alana kadar sürdüreceğini söyledi.
     Uzun yıllar çarşı merkezindeki Merkez PTT önünde seyyar tezgahta hırdavat ürünleri satarak geçimini sağladığını belirten Tanrıverdi, yetkililerin kendilerine yer vermediğini iddia etti.
     Bir ay içinde iki defa tezgahına zatıba ekipleri tarafından el konulduğunu anlatan Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Gündüz satış yapamadığımız gibi, hafta sonları da yapamıyoruz. Üç, beş kuruş para kazanmak istiyoruz ona bile izin vermiyorlar. İki defa tezgahıma ve üzerindeki ürünlere el konuldu. Ticaret yapmak için çok mücadele ettim. Mallarımı alıncaya kadar burada oturacağım. Benim mallarımı versinler satıp bitirip, yurt dışına gideceğim.
     Seyyar satıcı Tanrıverdinin eylemine Toroslar EDAŞa bağlı taşeron şirkette çalışırken işten çıkarılanlar da destek verdi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Zabıtaya karşı tek kişilik eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER