Zafer Kalkınma Ajansı

Zafer Kalkınma Ajansı -15 kişiden oluşan heyet, Japonyada inceleme ve görüşmeler yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansından 15 kişilik heyet, Japonyada inceleme ve görüşmelerde bulundu.
     Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2-8 Aralıkta Japonyaya düzenlenen çalışma ziyaretine, Genel Sekreter Dr. Yılmaz Özmen, Yönetim Kurulunun 10 üyesi ve 4 uzman personelin katıldığı bildirildi.
     Ziyaret öncesi Tsukuba Bilim Şehrinin incelenmesi, Ar-Ge süreçlerinin öğrenilmesi, jeotermal turizm yatırımlarının araştırılması ve ülkenin önde gelen iş kuruluşlarının temsilcileriyle görüşülmesinin hedeflendiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Tokyo, Osaka, Hakone, Tsukuba ve Wakayama olmak üzere 5 kentte inceleme ve temaslarda bulunuldu.Öncelikle Türkiyenin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Ticaret Baş Müşaviri Musa Demir ile görüşüldü. Ardından Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Tokyo Temsilcisi Hitoshi Sekiden, Japonya iş ortamı ile ilgili brifing alındı. Devamında Japonya Kaplıcalar Derneği yetkilileriyle görüşülerek, muhtemel iş birliği ve bilgi paylaşımları için bağlantı kuruldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) muadil kuruluşu olan Japonya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Toshio Nakamura ile üst düzey bir görüşme kaydedildi. Hakone jeotermal bölgesine bir inceleme gezisi icra edildi. Buradaki şirketi müdüründen teknik brifing alındı. Tsukuba Bilim Şehrinde de bir gün süresince inceleme ve görüşmelerde bulunuldu. Heyetimiz, Tsukuba Belediye Başkanı Kenichi Ichiharadan da bilgi aldı.
     Açıklamada, heyetin, Osaka ve Wakayama kentlerinde de iş ilişkileri ağırlıklı olmak üzere görüşmeler yapıldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Kalkınma Ajansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER