Zayıflama hapı yüzünden hastanelik olduğu iddiası

Zayıflama hapı yüzünden hastanelik olduğu iddiası -33 gündür yoğun bakımda olan Nilüfer Gülmez hayatını kaybetti


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde radyodan duyarak sipariş ettiği zayıflama hapını kullandıktan sonra rahatsızlandığı iddia edilen ve 33 gündür yoğun bakımda tutulan Nilüfer Gülmez hayatını kaybetti.
     Kalp çarpıntısı nedeniyle yakınları tarafından Balıkesir Devlet Hastanesine götürülen ve 33 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Gülmezin sabah saatlerinde vefat ettiği bildirildi.
     Cumhuriyet Savcılığı, genç kadının cenazesini otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderdi.
     İstanbul Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından, Gülmezin cenazesinin Balıkesirde toprağa verileceği bildirildi.
     Balıkesirde bir güvenlik şirketinin ortağı olan Nilüfer Gülmez (35), zayıflama hapı kullandıktan sonra kalp çarpıntısı ve mide bulantısı sebebiyle Balıkesir Devlet Hastanesine kaldırılmış ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.
     Daha önce Sağlık Bakanlığı, kullanılan ürün hakkında, Bu ürünlerin pestisit artığı, ağır metal, aflatoksin gibi içerikler açısından gerekli testlerden geçmiş olması, stabilitesini almış olması gereklidir. Bu ve bunun gibi birçok işlemin yapılıp gerçekten bitkisel ilaç onayının alınabileceği tek kurum da Sağlık Bakanlığıdır açıklamasını yapmıştı.
     İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise kullanılan hapla aynı seri numaradaki kutuların Balıkesirdeki eczaneler ve diğer satış noktalarından toplayarak, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğüne göndermişti.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Zayıflama hapı yüzünden hastanelik olduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER