Zeytin Sineğiyle Mücadele Birliğinin genel kurul

Zeytin Sineğiyle Mücadele Birliğinin genel kurul toplantısı -Erdek Kaymakamı Kaygısız: Güney Marmaradaki zeytinlikler, organik olarak ilaçlanacak


BALIKESİR (A.A) - Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Güney Marmaradaki zeytinliklerin organik olarak ilaçlanacağını söyledi.
     Güney Marmara Zeytin Sineğiyle Mücadele Birliğinin olağanüstü genel kurulu, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısızın başkanlığında, Erdek Öğretmen Evinde yapıldı.
     Kaymakam Kaygısız, toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılında 3 aplikasyon (yer tespiti) şeklinde yapılacak ilaçlamanın uçakla gerçekleştirileceğini söyledi.
     İlk aplikasyonun ağustos ayında yapılacağını belirten Kaygısız, şunları kaydetti:
     Güney Marmarada, zeytin sineği mücadelesi eksiksiz yapılmalıdır. Bölgede zeytin alanlarının toplamı 6 bin 650 hektarı buluyor. Yöremizdeki zeytin alanı ise yaklaşık bin 400 hektar. Bu alanlarda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüklerinin, zeytin kapanı olarak adlandırılan yöntemle ne kadar ilaç kullanılacağını belirlemesinin ardından, havadan gerçekleştirilecek organik ilaçlama sayesinde ürünün kalitesi ve değeri artacaktır. Buna paralel olarak, bölgemizde üç yıl içinde organik üretime geçilmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Seyhan Kırıcı / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Zeytin Sineğiyle Mücadele Birliğinin genel kurul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER