Zihinsel engelli öğrenciler, sporla hayata tutunuyor

Zihinsel engelli öğrenciler, sporla hayata tutunuyor -Kırklareli Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, zamanlarının büyük bir bölümünü spor yaparak geçiriyor


KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kırklareli Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, sporla hayata bağlanıyor.
     Okul Müdürü İlyas Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun, zihinsel engelli öğrencileri hayata hazırlamada ve rehabilite etmede çok büyük fayda sağladığını söyledi.
     Okullarında eğitim gören 95 zihinsel engelli öğrenciye teorik eğitimin yanı sıra spor eğitimleri de verdiklerini belirten Yalçın, zihinsel engelli öğrencilerin spor yaptıkça teorik dersleri algılamadaki başarılarının da arttığını ifade etti.
     Zihinsel engelli öğrencilerin sporla el ve göz koordinasyonlarının geliştiğini anlatan Yalçın, şöyle devam etti:
     "Zihinsel engelli öğrencilerimizin sporla kendilerine olan öz güvenleri artıyor, daha mutlu oluyorlar. Sınıf öğretmeninin verdiği ödevi yapmak istemeyen öğrenci, beden eğitimi öğretmeni tarafından sporla motive edilerek, ödevini yapması sağlanıyor. Sınıf öğretmenleri ile beden eğitimi öğretmenleri uyum içerisinde çalışıyorlar. Kötü davranışlar içerisinde olan öğrenciler, sporla bu davranışlarından vazgeçmeye başladı. Bu yüzden spora çok önem veriyoruz. Haftanın belirli günlerinde tüm öğrencilerimiz atletizm, masa tenisi, yüzme, basketbol ve futbolla ilgileniyor. Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalara da katılarak, dereceler elde ediyoruz.
    
     -"Sporu çok sevdim"-
    
     Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinden Burak Yalçın da sporu çok sevdiğini söyledi.
     Yalçın, Down Sendromlular Atletizm Milli Takımı oyuncusu olduğunu belirterek, dünya çapında yapılan yarışmalarda Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını kaydetti.
     Velilerden Yeliz Uçar ise kızı Alminanın sporla daha çok aktifleşerek, kendisine olan öz güveninin arttığını söyledi.
     Uçar, kızının spor sayesinde daha fazla arkadaş edindiğini ve mutlu olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Zihinsel engelli öğrenciler, sporla hayata tutunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER