19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kemer ve Manavgatta bazı etkinliklerle kutlandı


ANTALYA (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kemer ve Manavgatta bazı etkinliklerle kutlandı.
     Kemer Belediyesi önünde düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Taliye Mağden, 19 Mayısın, Mustafa Kemalin Samsunda tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadoluda elden ele dolaşmasının 94üncü yıl dönümü olduğunu söyledi.
     Mağden, Türkiyenin tek güvencesinin gençler olduğuna ifade ederek, "Siz Türke istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, Barbarosların, Ulubatlı Hasanların soyundansınız" dedi.
     Binlerce şehit verilerek kurulan vatanın gençlere emanet olduğunu vurgulayan Mağden, "Bu emaneti korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak sizin sorumluluğunuzdadır. Milli iradenin yaşatılması için bizlere ve siz gençlere büyük görevler düşüyor" diye konuştu.
     Törene Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çulfa, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Manavgat-
    
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Manavgat ilçesinde de kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki tören Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya ile daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Manavgat Gençlik ve Spor Müdürü Muammer Sarıdemirin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verildi.
    
     Muhabir: Yunus İçen - Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER