Ziraat Mühendisi Taş:

Ziraat Mühendisi Taş: "Hayvancılıkta et meselesi yoktur, ot meselesi var"


BOLU (A.A) - Mengen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hasan Taş, "hayvancılıkta et meselesi yoktur, ot meselesi var" dedi.
     Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mengende havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte silajlık mısır ekimlerinin başladığını söyledi.
     İlçede silajlık mısır konusunda ciddi ilerlemelerin kaydedildiğini ifade eden Taş, "Yapılan hesaplamalara göre hayvancılıkta maliyetlerin yüzde 75ni kaba yem giderleri oluşturmakta. Hayvancılıkta et meselesi yoktur, ot meselesi var. Bu şu anlama gelmektedir ki üreticilerimiz hayvanlarının ihtiyacı olan kaba yemleri (silajlık mısır, yonca, fiğ) kendileri üretmedikleri sürece bu işten para kazanmaları mümkün görünmemekte" diye konuştu.
     Üreticilerin bütün imkanlarıyla kaliteli kaba yem üretimine ağırlık vermeleri gerektiğini vurgulayan Taş, "Bu konunun önemini geçtiğimiz yıl yaşadığımız artan ot ve saman fiyatları ile de tecrübe etmiş olduk. Bu konu kapsamında köylülerle ve üreticilerle ortak çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Varlık / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ziraat Mühendisi Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER