Ziraat mühendisi ve teknikerler, TTK eğitim

Ziraat mühendisi ve teknikerler, TTK eğitim ocağını gezdi -"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması bölge finali kapsamında Zonguldaka gelen Ziraat mühendisleri ve teknikerleri, TTK Eğitim Ocağını gezerek madencilik hakkında


ZONGULDAK (A.A) - "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması bölge finali kapsamında Zonguldaka gelen ziraat mühendisi ve teknikerleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağını gezerek yetkililerden madencilik hakkında bilgi aldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 81 ilde gerçekleştirdiği 2013 yılı Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışmasının bölge finali için Ordu ve Samsundan gelen 10 kişilik ziraat mühendisi ve tekniker grubu, madenci ceketi ve çizmesi giyip başlarına baretlerini takarak eğitim ocağına girdi.
     Ocakta görevli TTK Maden Yüksek Mühendisi Sefa Elibol, taş kömürü ocaklarının jeolojik yapısı ve çalışma koşulları, iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında gruptakilere bilgi verdi.
     Elibol, kurumdaki yer altı meslek gruplarının hizmet içi eğitiminin yanı sıra ilk kez yer altında çalışacak işçilerin intibak eğitimlerinin verildiğini belirterek, gezmek ve madenler hakkında bilgi almak amacıyla her yıl çok sayıda insanın ziyaret ettiği 800 metre uzunluğundaki ocağın, Balkanlar ve Ortadoğunun en iyi eğitim ocaklarından olduğunu kaydetti.
     Eğitim ocağını gezen Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice İmamoğlu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez maden ocağına girdiğini ve buradan çok etkilendiğini söyledi.
     İmamoğlu, ocağa girdiğinde ilk aklına gelen şeyin, yer altında çalışan madenciler olduğunu dile getirerek, "Orada verilen emeğin, yeryüzüne çıktığım zaman kıymetini daha iyi anladım. Madende yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ziraat mühendisi ve teknikerler, TTK eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER