Güçlükonaklı öğrencilerin projesi birinci seçildi

Güçlükonaklı öğrencilerin projesi birinci seçildi


ŞIRNAK (A.A) - Güçlükonak Boyuncuk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı -Kara lahana ve kömürden mürekkep yapımı- projesi, "Bu benim eserim projesi" yarışmasında birinciliği kazandı.
     TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Bu benim eserim projesi" kapsamında Vanda yapılan bölge yarışmasında Boyuncuk Ortaokulu öğrencileri Ahmet Özdemir ve Asya Erkolun hazırladığı -Kara lahana ve kömürden mürekkep yapımı- projesi, kimya bölümünde 70 proje arasında birinci seçildi. Proje bu sonuçla, 12 Mayıs 2013 günü Ankarada yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
     Güçlükonak Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktuğ ise Vanda düzenlenen "12. TÜBİTAK Bölge Yarışması"nda öğrencilerinin 70 proje içerisinde Boyuncuk Ortaokulu öğrencilerinin birinci olduğunu belirterek, "Bize büyük mutluluk kazandırdılar. İlimizi en güzel şekilde Ankarada da temsil edecekler. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
     Boyuncuk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ahmet Özdemir, annesinin evde salata yaparken doğradığı kara lahana suyunun tabağa yapıştığını fark ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     "Bu fikirden yola çıkarak mürekkep yapılabileceğini düşündüm. Ama bunu sıvı olduğu için tek başına yapılmayacağını düşündüm. Başka bir gün de kömürü sobaya koyarken elimize bulaşıyordu. İkisinin birleştirip mürekkep yapılacağını düşündüm ve arkadaşım Asya ile düşüncemi paylaştım. Malzemeleri temin ettikten sonra karalahanayı mutfak robotunda bir miktar su ile karıştırdık, ardından da süzgeçten geçirilip bir kaba boşattık. Daha sonra kömürü havanda iyice ezdik. İkisini karıştırıp, ısıttık. Kıvama geldikten sonra süzgeçten geçirerek kaba boşaltıp kalem tüplerine yerleştirdik."
     Asya Erkol ise yarışmada birinciliği kazandıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "İnşallah Ankarada yapılacak TÜBİTAK yarışmasında da dereceye gireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir : Cafer Balık / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Güçlükonaklı öğrencilerin projesi birinci seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER