Zirve Üniversitesi öğrencileri, gazete

Zirve Üniversitesi öğrencileri, gazete tasarım günlerine katıldı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi öğrencileri İstanbulda düzenlenen Zaman gazete ve tasarım günlerinin 7inci buluşması na katıldı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 7incisi düzenlenen +1t Gazete Tasarım Günleri kapsamında gerçekleştirilen programa, 2 bin 200 başvurudan sadece 400 kişinin kabul edildiği bildirildi.
     Gerek yurt içi gerekse yurt dışından alanında uzman gazete yazarları ve illüstratörlerin katıldığı seminerde, tasarıma dair tüm detayların üzerinde duruldu.
     Seminer süresince katılımcılar, basın fotoğrafçısı Eric Bouvet, dünyaca ünlü İllüstratör Anita Kunz, The Guardian Gazetesinden Mark Porter ve İnfografik Uzmanı Jeff Goertzen gibi simaları yakından tanıma fırsatı buldu.
     Ayrıca, programa yurt içinden Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, ünlü karikatürist Salih Memecan, Gazeteci-Yazar Cüneyt Özdemir ve Radikal Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Eyüp Can katıldı.
     Gazeteciliğin yanında önemli bir değer olan tasarımcılığın önemine değinen konuşmacılar, bir çok gazetenin mizanpaj ve sayfa düzenini en ince ayrıntısına kadar inceledi.
     Eğitim son gününde katılımcılar için hazırlanan kokteyl sonrasında sertifika töreninde gazete tasarımında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
     Programa katılan öğrencilerden İbrahim Halil Koçuşağı, böylesine eğitici bir programa seçilmenin kendileri için çok güzel bir deneyim olduğunu dile getirdi.
     Öğrenci Kenan Açıkgöz ise üniversiteden gelen farklı öğrencilerle ortak çalışmalarda bulunmanın kedilerini cesaretlendirdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesi öğrencileri, gazete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER