Zorunlu eğitimin süresinin 12 yıla çıkarılması

Zorunlu eğitimin süresinin 12 yıla çıkarılması -KİHMED Başkanı Önsay: İnşallah bu yeni dönem, bütün çocuklarımızın hem Kuran hem de tabiat ayetlerini birer kanat olarak takıp, ulvi hedeflere uçmak için yola çıkacağı bir dönem o


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başkanı Mustafa Önsay, zorunlu eğitimin süresinin 12 yıla çıkarılmasının, bütün çocukların hem Kuran hem de tabiat ayetlerini birer kanat olarak takıp, ulvi hedeflere uçmak için yola çıkacağı bir dönem olmasını ümit ettiklerini bildirdi.
     Önsay, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde 4+4+4 ile girilen yeni dönemin, Türkiye eğitim tarihi bakımından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
     Halkın İmam Hatip Liselerine verdiği değer, onların var olması ve gelişmesi noktasında ortaya koyduğu duyarlılığın, bu okulların eğitimini bu denge içinde öğrencisine aktarmasıyla ilişkili olduğuna işaret eden Önsay, şunları kaydetti:
     Halkımız, kendisini aydın sanan fakat kendi yürüyüşünü unutmuş bir kargadan farkı olmayan sözde okumuşların aksine, sahip olduğu ferasetiyle şunu görmüştür ki; bizim Batı karşısındaki yenilgimiz, tabiattaki Allahın ayetlerini doğru bir şekilde okumamamızdan kaynaklanmıştır. Yoksa aynı güce ait olan Kuran ayetlerini okumamız, bizi yenilgiye götürmez. Yenilgimiz, Kuran ayetlerinin devamlı bizi çağırdığı Şu evrene bak, bunlar üzerine düşün şeklinde onlarca ikazını yok saymamız sebebiyledir.
     Cumhuriyeti kuran iradenin en büyük ideali, muasır medeniyet seviyesine ulaşmaktı. 80 yıllık tarihte Batı ülkelerine milli gelirde, halkın kullandığı teknolojide en çok yaklaştığı dönemi sağlayan dönemin başbakanı, halkının aksine İmam Hatipleri her fırsatta budamaya çalışan derin iradeye rağmen İmam Hatip mezunu bir başbakan olmuştur. Fakat bu aziz milletin hedefi, muasır medeniyet değildi. Onların hedefi, yenilgiye uğrayan medeniyetlerini tekrar ayağa kaldırıp bütün medeniyetlerin üzerine çıkarmak, insanlığı zulümden kurtarmak ve Hakkın dinini bütün dinlerin en üstünü yapmaktı. Bu hedef de ancak ilahi değerlere yaslanan bir hayat tarzını, toplum olarak üretmekle mümkündür. İnşallah bu yeni dönem, bütün çocuklarımızın hem Kuran hem de tabiat ayetlerini birer kanat olarak takıp, ulvi hedeflere uçmak için yola çıkacağı bir dönem olacaktır.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zorunlu eğitimin süresinin 12 yıla çıkarılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER