Zülfü Livaneliye Fethiyenin Fahri hemşehrilik beratı

Zülfü Livaneliye Fethiyenin Fahri hemşehrilik beratı verildi


MUĞLA (A.A) - Çocukluğunun bir bölümünü Fethiyede geçiren ünlü sanatçı Zülfü Livaneliye, Fethiye Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Fahri hemşehrilik beratı verildi.
     5. Fethiye Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Antik Telmessos Tiyatrosunda düzenlenen törende Livanelinin babası Mustafa Sabri Livanelioğlunun 1940lı yıllarda Fethiye Cumhuriyet Savcılığı görevini yürüttüğü süre boyunca, ünlü sanatçının ilçede geçen çocukluk dönemi Fethiye Merkez Atatürk ve Ömer Özyer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan skeçlerle canlandırıldı.
     Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediye meclisinin aldığı karar gereği Zülfü Livaneliye Fethiyenin fahri hemşehrilik beratını sunduklarını söyledi. Saatcı, belediye meclisinin aldığı kararın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Bedel ödemeden bir yere gelinemiyor. Şu ana kadar izlediklerimiz Zülfü Livaneliyi şehrimizin beratına sahip olma konusunda verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor dedi.
     Sanatçı Zülfü Livaneli ise çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Fethiyede çok güzel hatıraları olduğuna işaret ederek, çok duygulandığını dile getirdi. Tüm hayatının bir anda gözünün önünden geçtiğini anlatan Livaneli, Bize neler yapmışlar da haberimiz yokmuş. Kültürümüzden asla ödün vermememiz gerekiyor diye konuştu.
     Fethiyede fotoğrafçılık yapan Şükrü Gürel, kendisi gibi fotoğrafçı olan dedesinin Livanelinin babasının Fethiyede Cumhuriyet Savcılığı yaptığı dönemde çektiği fotoğrafları ile Livanelinin aile fotoğraflarından oluşan albümü ünlü sanatçıya hediye etti.
     Zülfü Livaneli, daha sonra bir türküyü etkinliğe katılan vatandaşlarla birlikte seslendirdi.
     (EK-UCR-GÜÇ)
<< Önceki Haber Zülfü Livaneliye Fethiyenin Fahri hemşehrilik beratı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER