Yerköy'de 500 bin dekar tarım alanında hububat ekimine başlandı


Yozgat'ın Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, ilçe genelinde hububat ekimine başlandığını, bu yıl 500 bin dekarlık alanda ekim yapılacağını söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Yılmaz, çiftçileri sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyararak, sertifikalı tohum kullanmaları halinde hasat döneminde daha kaliteli ürün elde edileceğini kaydetti.

Bahri Yılmaz, "Ekilecek buğdayın sertifikalı tohum olması hem kaliteyi hem de üretimi artırmaktadır. Bu bakımdan sertifikalı tohumluk kullanılması oldukça önem arz etmektedir. Çiftçilerimiz kendi hububatından aldığı tohumu mutlaka ama mutlaka selektörden (eleme makinesi) götürerek elekten geçirmesi gerekir. Çünkü selektörden geçirilmeden ekilen buğday, ekim esnasında mibzerlerin gözlerini tıkar, çiftçi bunu fark edemeyerek tarlasına istenilen ayarda tohum atmamış olur. Yine aynı şekilde tarlanın dönümüne kaç kilo gübre atılması gerekir bunu bilmemiz gerekir. Bu da ekilecek tarlanın önceden toprak analizinin yapılmasıyla daha iyi ortaya çıkacaktır. Gübreyi eski usullerle babadan görme yöntemlerle eksik ya da fazla atılması ürün kaybına neden olduğu gibi tarlaya da zarar vermektedir. Bu yüzden çiftçimiz bu hususlara dikkat etmesi gerekir." diye konuştu.

Ekimi yapılacak tarlanın en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini vurgulayan Yerköy Ziraat Odası Başkanı Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Çiftçimiz ekeceği tarlayı en iyi şekilde ekime hazırlaması gerekir. Çünkü toprağın iyi işlenmesi halinde buğdayın toprakla buluşması daha iyi olacaktır. Bu vesile ile şimdiden ekimin çiftçimize hayırlı olmasını dilerim." CİHAN
<< Önceki Haber Yerköy'de 500 bin dekar tarım alanında hububat ekimine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER