FİADER'den operasyon açıklaması


Florya İşadamları Derneği (FİADER), derneklerine baskın yapıldığı yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. İstanbul 1. Sulh Hâkimliği'nden alınan arama kararı çerçevesinde emniyet birimlerince derneklerinin faaliyet gösterdiği adreste arama kararının icra edildiği belirtilen açıklamada, avukatları ve yönetim kurulu üyelerinin de nezaret ettiği aramada hiçbir suç unsuru tespit edilmediği vurgulandı. Bu arada aynı gün ve saatte bir başka adreste yapılan işlemlerle ilgili olarak kendilerinin resmi ya da gayri resmi hiçbir bağ ve irtibatlarının olmadığı da belirtildi.

Konuyla ilgili olarak derneğin avukatı Emrah Bayram tarafından yapılan açıklama şöyle:

"FİADER 2004 yılından itibaren 'en büyük kazancımız birlikteliğimiz' sloganıyla, üyelerimizin ticaret hacimlerini arttırma ve yurtdışı piyasalarına açılmaları misyonuyla İstanbul iş dünyasına hizmet etmektedir. 13 Ekim 2015 tarihinde yürütülmekte olan bir soruşturmayla ilgili olarak İstanbul 1. Sulh Hâkimliği'nden alınan arama kararı çerçevesinde emniyet birimlerince derneğimizin faaliyetlerini gösterdiği tek adresi olan Florya Caddesi Numara:67 Kat:3 Bakırköy adresinde arama kararı icra edilmiştir. Karar dernek avukatlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizin nezaretinde icra edilmiştir. Arama kararının icrası sırasında hiçbir suç unsuru tespit edilmemiştir. Derneğimizin eski adresinde aynı gün ve saatte yapılan işlemlerle ilgili olarak derneğimizin resmi ya da gayri resmi hiçbir bağ ve irtibatı yoktur.

Anılan adresten derneğimiz 21 Aralık 2011 tarihinde taşınmıştır. Kamuoyunda ve bazı basın yayın organlarında ilgili adres ile derneğimizi irtibatlandırmaya yönelik haberler gerçeği yansıtmadığı gibi iş dünyasında saygın bir yeri olan derneğimizin itibarını zedelemektedir. Gerçeğe aykırı yayın yapan basın yayın organları hakkında kanundan doğan haklarımız titizlikle kullanılacaktır. Üyelerimizden aldığı güçle iş dünyasına katkı sağlayan derneğimiz ilk günkü heyecanı ile faaliyetlerine devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla bildiririz."
operasyon-aciklamasi-1906874.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber FİADER'den operasyon açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER