Yetim öğrenciyi akşam vakti devletin yurdundan sokağa attılar

Ankara’da üniversite öğrencisi F.K, KYK ücretini 10 gün geciktirdi diye akşam vakti yurttan çıkartıldı. Devlet bir üniversite öğrencisinden gecikmenin hesabını hemen sorarak, alacaklılarına gücünü gösterdi!

Yetim öğrenciyi akşam vakti devletin yurdundan sokağa attılar

Ankara Polatlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız öğrenci yurdunda kalan Gazi Üniversitesi son sınıf öğrencisi F.K, mezun olmasına iki hafta kala final sınavlarının ortasında yurttan atıldı. Hiçbir uyarı yapılmadan, yurdun aidatını sadece 10 gün geciktirdiği için yurtla ilişiği kesilen F.K, akşam vakti sokak ortasında kaldı.

Devlete emanetti
2 yıl önce babasını kaybeden F.K’nin ve iki kardeşinin tek geçim kaynağı babasının emekli maaşı. 23 yaşındaki F.K.’nın eğitim masraflarına amcası yardımcı oluyor. Amcası, İ.K, “Devletin güvenine ve gücüne emanet ettiğimiz yavrularımız, anlaşılan o ki pek de güvenli ellerde değillermiş. Her şeyin bir uyarısı ve cezasının olduğu bir hukuk devletinde olduğumuzu düşünürsek, sınav haftası yurt ücretini aksatmış diye hiç bir uyarı olmadan, kendisine emanet edilen öğrenciyi hem de okul dönüşü akşam vakti yurttan atmaları izah edilemez” dedi.

Öğrenciler aranıp tek tek bilgi verilme zorunluluğu bulunmamaktadır” Yetim kızın amcası İ.K, yaşananın bir rezalet olduğunu söylüyor. İ.K, “Herkes iyi niyetli ama nedense yönetmelik kimseyi dinlemiyor. Böyle bir hukuk devletiyiz, bir yetim kız çocuğunu gece dışarı atan hukuk, ölümüne hukuk. Burada rezalet var, belki kasıt var, eğitimde ahkâm kesen yönetimlerimizin durumu var” şeklinde konuştu. 

Öğrenciye bilgi verme zorunluluğu yokmuş!
Olaya dair öğrenci velisi İ.K ile KYK arasında geçen yazışmalarda KYK yönetimi ayın 10’unun mesai bitimine kadar süre verildiğini söyledi. Velinin, her türlü iletişim bilgisi yurt yönetiminde olan öğrenciye bilgi verilmediği hatırlatılınca gelen cevap şöyle: “Öğrenciler aranıp tek tek bilgi verilme zorunluluğu bulunmamaktadır.”

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber Yetim öğrenciyi akşam vakti devletin yurdundan sokağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER