Yok artık!

Ankara'daki nefret operasyonunda Türkiye'nin sayılı tefsir âlimlerinden Prof. Suat Yıldırım ile Fethullah Gülen, eğitimciler, gazetecilerin de aralarında olduğu 61 kişiye tutuklama kararı verildi. Tutuklamaya ise ‘hükümeti devirme' suçlaması gerekçe olarak gösterildi.

Yok artık!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Büro Savcısı Serdar Coşkun tarafından aralarında eski milletvekili İlhan İşbilen ve din âlimlerinin de bulunan kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 61 kişiye yönelik yokluğunda Tutuklama kararı çıkarıldı.

Başsavcılığın talebiyle Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından geçtiğimiz cuma günü verilen kararda, bu isimlerin tamamının yurtdışında olduğu iddia edildi. Aynı soruşturma kapsamında eski milletvekili İlhan İşbilen, işadamı Dilaver Azim ve Fethullah Gülen'in kuzeni olan yüzde 68 engelli Kazım Avcı tutuklanmış, skandal bir şekilde isim benzerliğinden gözaltına alınan iki kişi serbest bırakılmıştı.

74 yaşındaki tefsir âlimi Prof. Suat Yıldırım'ın evinin sabah namazı vakti terör polisleri tarafından basılması büyük tepki çekmişti.

ZAMAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER